tiistai 3. marraskuuta 2009

Villi luontokiertue Huoltamolla


Villi luontokiertue -työryhmä esittää:
Ukkosta sateenkaaren päässä / Road-trip with Rainbow and Thunder

23.10. – 15.11. 2009

Huoltamo
, galleria ja projektitila
Suvantokatu 4, Tampere
Avoinna ikkunanäyttelynä päivittäin

Galleria Huoltamolla on parhaillaan esillä kolmen nuoren taiteilijan yhteisprojekti "Ukkosta sateenkaaren päässä". Paula Lehtonen, Pia Sirén ja Outi Yli-Viikari ovat valmistuneet kuvataiteilijoiksi Tampereen ammattikorkeakoulusta keväällä 2008.

Installaatiossa Ukkosta sateenkaaren päässä kaupunkimiljöö ja sitä ympäröivä luonto puretaan osiin ja rakennetaan uudelleen sisätilaan. Näyttely koostuu Pia Sirénin installaatioista, Paula Lehtosen videoteoksesta sekä Outi Yli-Viikarin ääniteoksesta.

Keskeisenä osana Pia Sirénin tilateosta on itsenäisesti ajastimella käynnistyvä Sateenkaari. Tee-se-itse-luonnonilmiö koostuu vesipumpusta, letkuista, vedestä, valosta, vesialtaasta ja sitä ympäröivästä ruohokentästä.

Ukkonen on Outi Yli-Viikarin äänellinen intro tulevalle videoteokselle. Outi käsittelee työskentelyssään vahvistettua luontokokemusta ja kaupunkilaisen kaipausta luontoon.

Paula Lehtosen roadmovie pyörii loputtomana videokanavassa. Videoteos pukee kuvaksi näyttelyn luonteen, se on matkalla eteenpäin ja jatkuvassa muutoksen tilassa.

Ukkosta sateenkaaren päässä on Villin Luontokiertueen ensimmäisen työvaiheen esittely. Huoltamolla esillä oleva kokonaisuus on lähtölaukaus matkalle, joka kiertää näyttelyn muodossa ympäri Suomea. Näyttelykokonaisuus rakennetaan kuhunkin kiertueen galleriatilaan aina paikan ominaislaatu, arkkitehtuuri, sijainti ja koko huomioon ottaen. Seuraavaksi näyttely rantautuu tammikuussa Turkuun Galleria Titanikiin.

Galleria Huoltamo
Huoltamon aikaisemmat näyttelyt tässä blogissa

0 comments: