maanantai 23. marraskuuta 2009

The Electrician palkintosateessa - nyt yleisön suosikki SaksassaEilen illalla The Electrician palkittiin Up-and-coming kansainvälisillä elokuvajuhlilla Saksan Hannoverissa.

Elokuvan ensi-ilta oli keväällä, ja se on jo esitetty yli kymmenen maan elokuvafestivaaleilla. Palkintokaapissa on tähän mennessä:
  • Audience Award, Up-and-coming International Film Festival, Hannover, Saksa
  • Jury Special Mention, Imaginaria film festival Conversanossa, Italiassa
  • Gold Panda Special Jury Award Sichuan International TV-festivalilla in Chendussa, Kiinassa
  • Vimma09 palkinto (=pääpalkinto) Arktinen Vimma festivaalilla Rovaniemellä
  • Yleisöäänestyksen voitto Arktinen Vimma festivaalilla Rovaniemellä
  • Äänisuunittelija Jarno Muhoselle Best Sound Supervisor -palkinto and käsikirjoittaja Jussi Jokihaaralle Best Script of Fiction Film -palkinto, ohjaaja Miina Alajärvelle diplomi "for the image of the cinematographic language" in Pietarin Student Film Festivalilla "BEGINNING"
  • Yleisöäänestyksen toinen palkinto Reikäreuna elokuvafestivaalilla Orivedellä.
The Electrician on 14-minuuttinen lyhytelokuva, joka kertoo tarinan sähkötuoliteloittajasta joka menettää työnsä valtion kieltäessä kuolemanrangaistuksen. Elokuva on tuotettu Tampereen ammattikorkeakoulun viestinnän-koulutusohjelman sekä Salfordin yliopiston kansainvälisenä yhteistyönä.

Elokuva kuvattiin keväällä 2008 Salfordin sekä Manchesterin alueella Englannissa. Elokuvan ennakko- ja jälkituotanto tehtiin kokonaisuudessaan Tampereella. Ensi-iltansa elokuva sai maaliskuussa 2009. Kuvausryhmä koostuu molempien koulujen opiskelijoista ja elokuva on useiden tekijöidensä lopputyö.

Elokuvan verkkosivut, trailer
Kaikki jutut The Electrician -elokuvasta

Kuvassa leikkaaja Arttu Salmi ja ohjaaja Miina Alajärvi Hannoverissa

0 comments: