keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Valon voimien satoa

Valon Voimat kutsui taiteilijoita ja taitelijaryhmiä 15 kerran työskentelemään kaupunkitilassa sekä erilaisissa puolijulkisissa tiloissa. Teokset ja tapahtuma sijoittuivat Punavuoren ja Helsingin keskustan alueelle.
Lauantaina esittelimme Jukka Silokunnaksen installaation Nuorisopiikit. Tänään on vuorossa neljä muuta kuvataiteen koulutusohjelman opiskelijoiden teosta.

Julkaisemme myöhemmin tällä viikolla lisää kuvia ja opiskelijoiden ohjaajan, kuvataiteilija Sari Tervaniemen esittelyn teoksista.

Vihje: kun klikkaat blogin kuvia, saat suuremmat versiot

Mikko Keskiiivari, Martta Tuomaala & Sari Tervaniemi: Välähdys
Valokuvainstallaatio ehdottaa neuvottelua julkisen tilan käytöstä. Mainoksien värittämään katukuvaan tunkeutuu välähdyksiä yksityisyydestä. Tekijäksi muodostuu satunnainen sivullinen. Kaupunkitilaan avautuu hetkellinen valkokangas, jolle heijastetut kuvat ottavat osaa keskusteluun julkisesta tilasta kaupunkilaisten subjektiivisista lähtökohdista.

Kristian Tuomainen: Pyromania
Performanssi
"Pyromanialla tarkoitetaan erityistä himoa tulipaloihin ja niiden sytyttelyyn. Sytyttäminen tapahtuu pakonomaisesti ja kaavamaisesti tavalla, jota pyromaani ei itsekään ymmärrä. Tulipalojen sytyttäminen on pyromaanin tapa ilmaista tunteitaan, kuten esimerkiksi vihaa. Lisäksi pyromaani saa toiminnastaan jonkinlaista psyykkistä mielihyvää. Tästä syystä pyromaani ei kohdista tuli-iskujaan erityisesti kehenkään tai mihinkään, vaan sytyttelee usein syrjäisillä paikoilla sijaitsevia kohteita. Sytyttäminen herättää pyromaanissa suuruuden ja voimakkuuden tunnetta. Pyromania on sairaus. Kaikkia pyromaaneja yhdistää itsetuhoisuus, joka myös voi purkautua tulipalojen sytyttämisenä." -Wikipedia

Satu Leppänen & Mikko Tapio: Lämmin hetki
Installaatio

Vili Nissinen: Ruttotohtorin vapaapäivä
Karnevaalien jälkeen Ruttotohtori varisti päältään synkän viittansa ja koristi itsensä kauniiksi ja värikkääksi yhdeksi yöksi. Omassa rauhassaan hän saisi kerrankin keinua ja karkeloida ja olla jotain muuta, mitä hänestä ei odotettu ja tahdottu. Ruttotohtorin vapaapäivä on sekatekniikalla toteutettu veistosinstallaatio.

Lue Valon voimat -juttusarjan ensimmäinen osa

Valon voimat

0 comments: