maanantai 9. marraskuuta 2009

Kansainvälinen viikko Liepajassa

Liepajan yliopisto Latviassa, Itämeren rannalla, on yksi partnerikouluistamme. Siellä vietettiin viime viikolla sekä mediataiteen osaston uusien tilojen avajaisia että kansainvälistä uuteen mediaan ja digitaaliseen taiteeseen keskittynyttä viikkoa workshoppeineen ja luentoineen.

TTVO:n edustajina International New Media Art –viikolla olivat taiteen lehtori Björn Aho ja mediatuottamisen lehtori Sohvi Sirkesalo. Uusien tilojen avajaistilaisuus oli vaikuttavan virallinen alkaen Latvian kansallislaululla. Torstaina 5.11. ohjelmassa oli uuden median koulutusohjelmien esittelyjä, mukana mm. SMARTLab Lontoosta ja Academy of Popculture Groningenista, Hollannista. Björn esitteli TAMK:n Taiteen koulutusohjelmaa.

Perjantaina 6.11. vuorossa oli sarja luentoja erilaisista digitaaliseen mediaan ja sen tutkimukseen liittyvistä aiheista, mm. Rob van Kranenburgin luento ”The Internet of Things” ja Chris Halesin esitys maailman ensimmäisestä interaktiivisesta elokuvasta, Kinoautomatista. Sohvi luennoi teemalla ”Social Media Tools as a part of Content Creation Process”.

Antoisien ja keskustelua herättäneiden esitysten lisäksi puhuttiin tietenkin eri mahdollisuuksista kehittää koulutusta, yhteistyötä ja projekteja – ja iltaohjelmassa oli ainutlaatuinen latvialainen saunakokemus sekä suomalaisia bändejä Fontaine Palace-baarissa!

Liepajan New Media Art

Kuva: Rob van Kranenburg kertoo kapinallisesta tiestä selvitä RFID-tagien viidakossa.

0 comments: