torstai 12. marraskuuta 2009

Ania Ciuba teki Vihreän lohikäärmeen nettisivut


Puolalainen multimedian opiskelija Ania Ciuba oli meillä vaihto-opiskelijana odenselaisesta (Tanska) partnerikoulusta ja teki täällä lopputyönään verkkopalvelun vietnamilaiselle Tan Minhin yksinhuoltajanaisten osuuskunnalle.

Tanh Minhin osuuskunnan jäsenet ovat maanviljelijöitä, mutta koska viljelyala alati supistuu kaupungistumisen seurauksena, on heidän kehitettävä muita tuloja. Osuuskunnan he perustivat tuottamaan ensimmäisen myyntiartikkelinsa, silkkiselle makuupussin täytteelle. Silkkipussit ovat jo Suomessa kysyttyjä tuotteita, mutta myynnin lisäämiseksi ja ulottamiseksi muihinkin maihin tarvittiin verkkopalvelu. Kansainvälisesti tuotetta markkinoidaan nimellä Soundly Sleeping Dragon.

Suomalainen Ympäristö ja kehitys ry on vapaaehtoisjärjestö, jonka projekti Operaatio Vihreä lohikäärme auttaa osuuskuntaa liiketoiminnan ja markkinoinnin käynnistämisessä. Projektin vetäjä, Salka Rautio, on aikanaan valmistunut TAMKin International Business koulutusohjelmasta, niinpä hän pyysi TAMKin eri koulutusohjelmia talkoisiin projektin eri tehtäviin.

Viestinnän koulutusohjelma lupasi auttaa verkkosivujen luomisessa, Ania Ciuba etsi opinnäytetyön aihetta. Moneet tarpeet kohtasivat ja yhdistyivät, nyt sivut ovat verkossa.

"Tässä projektissa olen oppinut paljon suunnittelua, toteutusta ja myös kehitystyötä. Olen edelleen mukana projektissa ja nautin siitä," vetää Ania Ciuba yhteen kokemustaan. Ania on valmistunut Odensessa ja muuttanut Helsinkiin, on työssä ohjelmistokehitysyrityksessä.

Soundly Sleeping Dragon
Ympäristö ja kehitys
Silkkipussit

Kuva: Ania Ciuba TTVOn kattoterassilla

0 comments: