maanantai 16. marraskuuta 2009

Terveiset EUROPRIX multimediafestivaalilta Grazista


Vuodesta 1998 järjestetty EUROPRIX Multimedia Festival järjestettiin nyt kolmannen kerran upeassa ja vieraanvaraisessa Grazissa. Mukana oli 20 voittajaehdokastiimiä, digimedian ammattilaisia, opettajia ja opiskelijoita, kolme päivää täyttyi energialla, luovuudella ja muulla hyvällä meiningillä.

Torstaina festivaali avattiin paikallisella tv-asemalla, osanottajat tutustuivat voittajaehdokastöistä koostuvaan näyttelyyn ja toisiinsa.

Perjantai-aamuna aloitin muita aikaisemmin yhden EU-projektin konsortion kokouksella, ja sitten moderoin Academic Lounge tapahtuman yhdessä Euroopan digitaalisen median akatemian pääsihteeri Jak Boumansin kanssa. Kävimme hyvät keskustelut eri puolilta Eurooppaa tulevien kolleegojen kanssa mm. keinoista arvioida opiskelijoiden kompetenssien karttumista yritysprojektien yhteydessä.

Iltapäivän ohjelmassa oli "4 SCREENS 4 YOU CREATING CONTENTS" -tapahtuma, jonka sangen inspiroivat alustukset esittivät Alois Ferscha (Research Studio Pervasive Computing), Juha Kaario (Nokian tutkimuskeskus), Charly Pall (Google) ja Madanmohan Rao (Mobile Monday Global), moderaattorina Latif Ladid (IPV6 Forum).

Illalla avasimme toisen kilpailutöiden näyttelyn Kunsthaus Grazissa juomien ja naposteltavan vauhdittamana, ja sen jälkeen nuoriso painui Grazin yöelämään (Graz on Tampereen kokoinen kaupunki, jossa on suunnilleen saman verran korkeakouluopiskelijoita, joten kulttuuririentoja riittää aamuun asti) ja me varttuneet vetäydyimme hotelleihimme.

Lauantai olikin sitten festivaalin tärkein päivä. Aamusta iltaan voittajaehdokastiimit esittelivät töitään. Tämä on minulle aina hienoin kokemus. Kilpailun tuomaristossa olen nähnyt kaikki kilpailutyöt ja rakastunut moneen. On sykähdyttävää nähdä kun parhaiden kilpailutöiden tekijät esittelevät niitä livenä.

Jännittävin tapahtuma oli tietenkin illan palkintogaala, jossa myös tänä vuonna oli suomalaisväriä. Eri kilpailusarjonen voittajat tänä vuonna ovat:
  • Online/Web projects: Donkeypedia, Alankomaat
  • Mobile applications: Showtime!, Itävalta
  • Games: Swords & Soldiers, Alankomaat
  • Category Interactive Computer Graphics: Vuvox, Israel
  • Content Tools & Interface Design: Flow-er, Israel
  • Interactive installations: Akustisch, Sveitsi
  • Digital Video & Animations: Desconstruct, a stereoscopic experiment, Saksa
Pääpalkinnon voitti Swords & Soldiers, Alankomaat. "Special Award for the project with the best business potential" -palkinnon voitti Ideakone Moogo.com kotisivupalvelullaan, ja juryn erikoismaininnan pelille jossa on erityisen vahva vuorovaikutteinen tarinankerronta sai The Adventures of Tinger.

Donkeypedia voitti lokakuussa myös Nokia Ubimedia MindTrek -kilpailun Tampereella.

Tutustu kaikkiin voittajiin ja voittajaehdokkaisiin EUROPRIX -sivustolla

EUROPRIXin ja TTVOn yhteistyö jatkuu. Festivaalin yhteydessä sovittiin mm. siitä, että EUROPRIX osallistuu kansainväliseen viikkomme ja Tampere Art Factoryyn toukokuussa.

Kuva: Ideakoneen Moogo.com (Suomessa Kotisivukone) voitti EUROPRIX paras business potentiaali -kilpailun. Kuvassa Antti Ala-Ilkka, Mikko Nurminen ja Kimmo Pekari.

0 comments: