tiistai 10. marraskuuta 2009

Installaatiotyöpajassa Leeuwardenissa

Partnerimme Popkulttuuriakatemia (Academy of Popculture) Alankomaiden pohjoispäästä on jo kahdesti lähettänyt opiskelija- ja opettajaryhmän TTVO:lle pitämään workshoppia.
Vastavierailu toteutui viime viikolla, ja siitä raportoi kuvagallerialla ja tekstillä Veera Niemi.

Academie voor Popcultuurin seinätaidetta

Installaation suunnittelua

Installaatio "Brick by Brick"

Installaatio "Brick by Brick"

Jussi Autio, Satu Leskinen, Joonas Tikkanen, Veera Niemi ja Jori Kemppi, osana installaatiota

Saavuimme Leeuwardeniin maanantaina 2.11. reilun 6 tunnin matkustamisen jälkeen. Majoituimme kukin isäntiemme ja emäntiemme luokse ja tutustuimme kaupunkiin.

Tiistaina työpajamme lähti käyntiin nopealla esittelyllä, vaikka suurin osa olikin tavannut jo keväällä TAFin yhteydessä järjestetyn VJ-työpajan yhteydessä. Aloimme porukalla miettiä Hollannin ja Suomen eroja ja yhtäläisyyksiä, etsimme esimerkkimateriaalia internetistä ja lopulta edellisillan kaupunkikierroksen inspiroimana päädyimme ”Brick by Brick” installaatioon.

Installaatiossa käyttäisimme jo ennakolta kuvattua ja äänitettyä materiaalia Suomesta sekä Leeuwardenissa tallennettua materiaalia sekä valokuvia ja musiikkia molemmista maista.
Ryhmämme jakautui luontevasti eri rooleihin: Jori miksasi musiikeista mashupin, minä tein äänimaisemia, Jussi valaisi, ja Joonas ja Satu yhdistivät voimansa Richardin, Gerraldin ja Willemijnin kanssa tehden projisointia.

Installaatio esiteltiin lauantaina Academie voor Popcultuurin avointen ovien päivänä ja saimme hyvää palautetta ja rutkasti uusia ideoita tulevaa varten.

Työpajaan osallistuivat TTVO:lta teatteri- ja tapahtumien av-suunnitelun opiskelijat Satu Leskinen, Jussi Autio, Joonas Tikkanen ja Jori Kemppi sekä äänilinjan Veera Niemi.
Academie voor Popcultuurilta työpajaan osallistuivat Richard Toepoel, Gerrald van der Kolk, Willemijn van Arnhem, Bea Grootscholten ja Jamila Faber.

Väsynein mutta tyytyväisin matkaterveisin, Veera Niemi (ääni06)

0 comments: