Tampereen ammattikorkeakoulun elokuvan ja television sekä median tutkinto-ohjelman uutisia kevääseen 2019 asti. Uusi sivusto: https://blogs.tuni.fi/tamkmediapolis/
maanantai 30. marraskuuta 2009
Kolmas Pretty in Pop Keskiviikkona
Elokuvan ja television toisen vuoden opiskelijat Mikko Koskinen ja Arttu Hokkanen kutsuvat kansalaisia poppaamaan keskiviikkona 2.12. seuraavalla kutsulla:
Pretty in Pop tulee jälleen!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Nyt on kyllä niin oksat pois että voi helvetti sentään, nyt tulee nimittäin PRETTY IN POP: SMALL CHRISTMAS EDITION! On nimittäin sellaset pikkujoululuhlat pois että joudutaan kaatamaan koko v**un puu!! Hyvää musiikkia koko illan ja välillä tietenkin asiaan kuuluvaa menevää joulumusiikkia! Irrouttaudu arjesta kokonaan ja saavu anniskeluravintola Doriksen keskiviikkona 2.12! Se on siinä!!
jouluterveisin,
pretty in pop dj's farttu & mikkomikko
DORIS /// KE 2.12 /// FREE ENTRY /// EI MAKSA MITÄÄN // TAMPERE // PRETTY IN POP: SMALL CHRISTMAS EDITION
Pretty in Pop@Facebook
Lue aiemmat Pretty in Pop jutut
Doris
Labels:
bileet
perjantai 27. marraskuuta 2009
Videoreportaasi workshopmatkasta Leeuwardenin Popkulttuuriakatemiaan
Leeuwarden video workshop from joonas tikkanen on Vimeo.
Julkaisimme 10.10. Veera Niemen kuvareportaasin TTVOn opiskelijoiden matkasta hollantilaiseen Academy of Popcultureen, jossa tamperelaiset ja leeuwardenilaiset opiskelijat tekivät Brick by Brick installaation.
Nyt installaatioon voi tutustua Joonas Tikkasen videoreportaasissa.
keskiviikko 25. marraskuuta 2009
Yhteishaku 2010: ensimmäiset ennakkotehtävät saatavilla
Kevään 2010 yhteishaku ammattikorkeakouluihin toteutuu kahdessa vaiheessa. Vieraskielisten koulutusohjelmien yhteishaku on 11.1. - 12.2. ja kotimaisilla kielillä opetettavien koulutusohjelmien yhteishaku 1.3.-16.4.
TAMK/TTVOlla on yksi englanninkielinen koulutusohjelma, Degree Programme in Media. Se syntyi tänä vuonna, kun viestinnän koulutusohjelmaan ei enää otettu uusia opiskelijoita vaan sisäänotto tapahtui elokuvan ja television koulutusohjelmaan ja Media Programmeen.
Media Programmessa opiskellaan visuaalista suunnittelua, vuorovaikutteisuuden suunnittelua, pelien, verkkopalvelujen ja sensellaisten tuottamista.
Opetus tapahtuu englanniksi. Tällä hetkellä opiskelijoita on Kiinasta, Iranista, Etelä-Afrikasta, Perusta, Kreikasta, Serbiasta, Britanniasta ja enin osa Suomesta.
Media Programmen hakijoille ei riitä, että he täyttävät hakulomakkeen ja lähettävät todistuksen. Lisäksi on laadittava kolmiosainen ennakkotehtävä ja lähetettävä se määräaikaan mennessä TTVO:lle Finlaysonille.
Ennakkotehtävä pisteytetään, ja 60 parhaan ennakkotehtävän tehnyttä hakuvaatimukset täyttävää hakijaa kutsutaan valintakokeeseen 13.-14.4. Media Programmessa opintonsa aloittaa elokuun puolivälissä 20 hakijaa. Ennakkotehtävän löytää allaolevan linkin takaa.
Media Programme tunnetaan myös nimellä IMP (Interactive/International Media Programme)
Kuvataiteen koulutusohjelman sekä elokuvan ja television koulutusohjelman ennakkotehtävät julkaistaan tammikuussa.
Lisätietoja:
Media Programmen verkkosivut
Englanninkielinen Artmedia blogi
TAMKin hakusivut
Median ennakkotehtävä
Kuva: Nykyisten Median opiskelijoiden harrastuksia ja ammatillisia tavoitteita visualisoiva tägipilvi. (Design by Wordle.net)
maanantai 23. marraskuuta 2009
The Electrician palkintosateessa - nyt yleisön suosikki Saksassa
Eilen illalla The Electrician palkittiin Up-and-coming kansainvälisillä elokuvajuhlilla Saksan Hannoverissa.
Elokuvan ensi-ilta oli keväällä, ja se on jo esitetty yli kymmenen maan elokuvafestivaaleilla. Palkintokaapissa on tähän mennessä:
- Audience Award, Up-and-coming International Film Festival, Hannover, Saksa
- Jury Special Mention, Imaginaria film festival Conversanossa, Italiassa
- Gold Panda Special Jury Award Sichuan International TV-festivalilla in Chendussa, Kiinassa
- Vimma09 palkinto (=pääpalkinto) Arktinen Vimma festivaalilla Rovaniemellä
- Yleisöäänestyksen voitto Arktinen Vimma festivaalilla Rovaniemellä
- Äänisuunittelija Jarno Muhoselle Best Sound Supervisor -palkinto and käsikirjoittaja Jussi Jokihaaralle Best Script of Fiction Film -palkinto, ohjaaja Miina Alajärvelle diplomi "for the image of the cinematographic language" in Pietarin Student Film Festivalilla "BEGINNING"
- Yleisöäänestyksen toinen palkinto Reikäreuna elokuvafestivaalilla Orivedellä.
Elokuva kuvattiin keväällä 2008 Salfordin sekä Manchesterin alueella Englannissa. Elokuvan ennakko- ja jälkituotanto tehtiin kokonaisuudessaan Tampereella. Ensi-iltansa elokuva sai maaliskuussa 2009. Kuvausryhmä koostuu molempien koulujen opiskelijoista ja elokuva on useiden tekijöidensä lopputyö.
Elokuvan verkkosivut, trailer
Kaikki jutut The Electrician -elokuvasta
Kuvassa leikkaaja Arttu Salmi ja ohjaaja Miina Alajärvi Hannoverissa
sunnuntai 22. marraskuuta 2009
Lisää valon voimat näyttelyn teoksia
Valon Voimat kutsui taiteilijoita ja taitelijaryhmiä 15 kerran työskentelemään kaupunkitilassa sekä erilaisissa puolijulkisissa tiloissa. Teokset ja tapahtuma sijoittuivat Punavuoren ja Helsingin keskustan alueelle.
Viime lauantaina ja keskiviikkona esittelimme näyttelyssä esillä olleita TAMKin kuvataiteen koulutusohjelman opiskelijoiden teoksia.
Tässä tulee kaksi lisää.
Syksyn iltojen pimetessä kaupunki muuttuu mustaksi ja ihmiset katoavat kaduilta. Fredrikintorille on kuitenkin ilmestynyt hahmo, jonka oma sisäinen energia kuultaa läpi kaikille tarkkaavaisille ohikulkijoille. Hahmon seitsemän eriväristä energiapistettä eli chakraa muistuttaa meitä lämmöstä ja valosta, jonka voimme löytää toisistamme ja itsestämme syksyn synkkyydenkin keskellä.
Valon voimat
Lue kaikki (myös viimevuotiset) jutut Valon voimat näyttelystä tässä blogissa
Viime lauantaina ja keskiviikkona esittelimme näyttelyssä esillä olleita TAMKin kuvataiteen koulutusohjelman opiskelijoiden teoksia.
Tässä tulee kaksi lisää.
Vihje: kun klikkaat blogin kuvia, saat suuremmat versiotPetra Lukkari: Oleilua Aleksis Kiven patsaalla ja patsaan kanssa
Patsaille laitetaan vappuna ylioppilaslakki ja syntymäpäivinä niitä muistetaan kukkaseppelein. Kuolleiden muistamisen sijaan, olisi kiva muistaa eläviä - se, että patsaissa kuvatut ovat olleet eläviä kerran. Väinämöisen nahkatossu on niin suuri, että sen päällä voi melkein istua ja heilutella jalkojaan korkealla ilmassa. Aleksis Kiven valtavalla polvella tuntee itsensä pieneksi jälleen. Oleilen patsailla ja patsaiden kanssa, sillä niillä on varmasti tosi tylsää siellä ulkona yksinään.Syksyn iltojen pimetessä kaupunki muuttuu mustaksi ja ihmiset katoavat kaduilta. Fredrikintorille on kuitenkin ilmestynyt hahmo, jonka oma sisäinen energia kuultaa läpi kaikille tarkkaavaisille ohikulkijoille. Hahmon seitsemän eriväristä energiapistettä eli chakraa muistuttaa meitä lämmöstä ja valosta, jonka voimme löytää toisistamme ja itsestämme syksyn synkkyydenkin keskellä.
Valon voimat
Lue kaikki (myös viimevuotiset) jutut Valon voimat näyttelystä tässä blogissa
perjantai 20. marraskuuta 2009
Sari Tervaniemen Memento Mori Alkovissa
Sari Tervaniemi: Memento Mori
2.-29.11.2009
Galleria Alkovi
Helsinginkatu 19
Sari Tervaniemen Alkoviin installoima Memento Mori -valokuvasarja käsittelee liikenneturvattomuutta.
Päivittäin aggressiiviset autoilijat muistuttavat jalankulkijoita ihmisen kuolevaisuudesta.
Helsingin Kaupunkisuunnitteluviraston mukaan Helsingissä tapahtui vuonna 2008 yhteensä 562
henkilövahinkoihin johtanutta liikenneonnettomuutta.
Edellisvuodesta henkilövahinko-onnettomuudet lisääntyivät 7 %. Liikenne väheni vastaavana ajankohtana vajaa 2 %.
Vuoden 2006 jälkeen henkilövahinkojen määrä on alkanut kasvaa. Vuonna 2008 Suomessa kuoli
liikenteessä ennakkotietojen mukaan 343 henkilöä.
Kuvataiteilija Sari Tervaniemi toimii myös opettajana TAMKin kuvataiteen koulutusohjelmassa.
Galleria Alkovi
torstai 19. marraskuuta 2009
Multimediakurssin satoa
Alta löydät syksyn multimediailmaisukurssin kurssitöitä. Tehtävänantona oli luoda multimedian ilmaisukeinoja käyttävä sovellus jonka avulla opetetaan käyttäjää. Kurssin opiskelijat ovat pääsääntöisesti toisen vuoden vuorovaikutteisen median opiskelijoita.
Combat Shotgun - paperilelun rakentaminen
Tekijät: Vesa Antikainen, Ilkka Tauriainen
Varjoteatterin opiskelu
Tekijät: Tiina Heikkilä, Veera Peltomäki, Vilma Pekola
Raw steel brutalator - kuntoiluvälineen käyttöopastus
Tekijät: Vladimir Halinen, Heikki Hujala, Lauri Kuusela,
Joonas Mykkänen, Pekka Pessi
Chibi-version piirtäminen valokuvasta
Tekijät: Mirva Pohjonen, Petri Saari
Labels:
flash,
kurssityö,
multimedia,
vuorovaikutteinen media
keskiviikko 18. marraskuuta 2009
Seuraa kuvataiteen lopputyönäyttelyn rakentumista
Nyt voit seurata ensi keväänä valmistuvien kuvataiteen koulutusohjelman opiskelijoiden lopputyönäyttelyn rakentumista - jopa ennenkuin näyttelyllä on edes nimeä!
Opiskelijat ovat perustaneet näyttelylle fanisivun Facebookiin, ja siellä voi nähdä miten näyttely syntyy, vaihe vaiheelta.
TTVO kuvataiteen lopputyönäyttely 2010 sivut
Voit tutustua verkossa myös jo valmiisiin aikaisempien vuosien kuvataiteen lopputyönäyttelyihin:
Vuosi 2009: Diskurssidisko
Vuosi 2008: Revohka
Vuosi 2007: Kovataide
Vuosi 2005: Kultainen salama ja blanko timantti
Valon voimien satoa
Valon Voimat kutsui taiteilijoita ja taitelijaryhmiä 15 kerran työskentelemään kaupunkitilassa sekä erilaisissa puolijulkisissa tiloissa. Teokset ja tapahtuma sijoittuivat Punavuoren ja Helsingin keskustan alueelle.
Lauantaina esittelimme Jukka Silokunnaksen installaation Nuorisopiikit. Tänään on vuorossa neljä muuta kuvataiteen koulutusohjelman opiskelijoiden teosta.
Julkaisemme myöhemmin tällä viikolla lisää kuvia ja opiskelijoiden ohjaajan, kuvataiteilija Sari Tervaniemen esittelyn teoksista.
Vihje: kun klikkaat blogin kuvia, saat suuremmat versiot
Valokuvainstallaatio ehdottaa neuvottelua julkisen tilan käytöstä. Mainoksien värittämään katukuvaan tunkeutuu välähdyksiä yksityisyydestä. Tekijäksi muodostuu satunnainen sivullinen. Kaupunkitilaan avautuu hetkellinen valkokangas, jolle heijastetut kuvat ottavat osaa keskusteluun julkisesta tilasta kaupunkilaisten subjektiivisista lähtökohdista.
"Pyromanialla tarkoitetaan erityistä himoa tulipaloihin ja niiden sytyttelyyn. Sytyttäminen tapahtuu pakonomaisesti ja kaavamaisesti tavalla, jota pyromaani ei itsekään ymmärrä. Tulipalojen sytyttäminen on pyromaanin tapa ilmaista tunteitaan, kuten esimerkiksi vihaa. Lisäksi pyromaani saa toiminnastaan jonkinlaista psyykkistä mielihyvää. Tästä syystä pyromaani ei kohdista tuli-iskujaan erityisesti kehenkään tai mihinkään, vaan sytyttelee usein syrjäisillä paikoilla sijaitsevia kohteita. Sytyttäminen herättää pyromaanissa suuruuden ja voimakkuuden tunnetta. Pyromania on sairaus. Kaikkia pyromaaneja yhdistää itsetuhoisuus, joka myös voi purkautua tulipalojen sytyttämisenä." -Wikipedia
Lue Valon voimat -juttusarjan ensimmäinen osa
Valon voimat
Lauantaina esittelimme Jukka Silokunnaksen installaation Nuorisopiikit. Tänään on vuorossa neljä muuta kuvataiteen koulutusohjelman opiskelijoiden teosta.
Julkaisemme myöhemmin tällä viikolla lisää kuvia ja opiskelijoiden ohjaajan, kuvataiteilija Sari Tervaniemen esittelyn teoksista.
Vihje: kun klikkaat blogin kuvia, saat suuremmat versiot
Valokuvainstallaatio ehdottaa neuvottelua julkisen tilan käytöstä. Mainoksien värittämään katukuvaan tunkeutuu välähdyksiä yksityisyydestä. Tekijäksi muodostuu satunnainen sivullinen. Kaupunkitilaan avautuu hetkellinen valkokangas, jolle heijastetut kuvat ottavat osaa keskusteluun julkisesta tilasta kaupunkilaisten subjektiivisista lähtökohdista.
"Pyromanialla tarkoitetaan erityistä himoa tulipaloihin ja niiden sytyttelyyn. Sytyttäminen tapahtuu pakonomaisesti ja kaavamaisesti tavalla, jota pyromaani ei itsekään ymmärrä. Tulipalojen sytyttäminen on pyromaanin tapa ilmaista tunteitaan, kuten esimerkiksi vihaa. Lisäksi pyromaani saa toiminnastaan jonkinlaista psyykkistä mielihyvää. Tästä syystä pyromaani ei kohdista tuli-iskujaan erityisesti kehenkään tai mihinkään, vaan sytyttelee usein syrjäisillä paikoilla sijaitsevia kohteita. Sytyttäminen herättää pyromaanissa suuruuden ja voimakkuuden tunnetta. Pyromania on sairaus. Kaikkia pyromaaneja yhdistää itsetuhoisuus, joka myös voi purkautua tulipalojen sytyttämisenä." -Wikipedia
Installaatio
Karnevaalien jälkeen Ruttotohtori varisti päältään synkän viittansa ja koristi itsensä kauniiksi ja värikkääksi yhdeksi yöksi. Omassa rauhassaan hän saisi kerrankin keinua ja karkeloida ja olla jotain muuta, mitä hänestä ei odotettu ja tahdottu. Ruttotohtorin vapaapäivä on sekatekniikalla toteutettu veistosinstallaatio.Lue Valon voimat -juttusarjan ensimmäinen osa
Valon voimat
tiistai 17. marraskuuta 2009
Ikuinen Galleria esittää: Ikuisesti sinun
Ikuinen Galleria
19.11.-4.12.2009
Ikuisesti sinun
Finlaysoninkuja 3
33210 TAMPERE
Avoinna arkisin klo 12-16
Tervetuloa avajaisiin keskiviikkona 18.11. klo 16-18
Näyttelyssä Ikuisesti sinun on teoksia Ikuisen Gallerian toimikunnan kuudelta taiteilijajäseneltä. Kun viime vuoden näyttelyssä, Ikuisissa ystävissä, pohdittiin ja kuvattiin ihmistä eri näkökulmista, keskittyy Ikuisesti sinun luotaamaan ihmisen omistautumista eri asioille. Keho, tunteet, lihallisuus, kulutus… Käsittelyssä on timantin kova panostus, itsensä uhraaminen ja antautuminen. Mikä saa meidät unohtamaan itsemme jonkin asian äärelle? Mikä vie ikuiseen suhteeseen?
Taiteilijat:
Björn Aho, Liisa Hietanen, Mirka Kinnula, Anne Lehtelä, Jyri Lisowsky, Timo Piikkilä.
Ikuinen Galleria (Facebookissa)
Ikuisen Gallerian aikaisemmat näyttelyt (TTVO blogi)
Ikuinen Galleria on Finlaysonin alueella osoitteessa Finlaysoninkuja 3. toimiva taidetila, jossa esitellään tuoretta ja kiinnostavaa nykytaidetta. Sen tärkein tavoite on mahdollistaa Tampereen ammattikorkeakoulun kuvataiteen ja viestintäalan koulutusohjelmien opiskelijoiden kokeileva näyttelytoiminta. Lisäksi se toimii näyttelytilana myös muiden taidekoulujen opiskelijoille ja opettajille Suomessa ja ulkomailla.
maanantai 16. marraskuuta 2009
Terveiset EUROPRIX multimediafestivaalilta Grazista
Vuodesta 1998 järjestetty EUROPRIX Multimedia Festival järjestettiin nyt kolmannen kerran upeassa ja vieraanvaraisessa Grazissa. Mukana oli 20 voittajaehdokastiimiä, digimedian ammattilaisia, opettajia ja opiskelijoita, kolme päivää täyttyi energialla, luovuudella ja muulla hyvällä meiningillä.
Torstaina festivaali avattiin paikallisella tv-asemalla, osanottajat tutustuivat voittajaehdokastöistä koostuvaan näyttelyyn ja toisiinsa.
Perjantai-aamuna aloitin muita aikaisemmin yhden EU-projektin konsortion kokouksella, ja sitten moderoin Academic Lounge tapahtuman yhdessä Euroopan digitaalisen median akatemian pääsihteeri Jak Boumansin kanssa. Kävimme hyvät keskustelut eri puolilta Eurooppaa tulevien kolleegojen kanssa mm. keinoista arvioida opiskelijoiden kompetenssien karttumista yritysprojektien yhteydessä.
Iltapäivän ohjelmassa oli "4 SCREENS 4 YOU CREATING CONTENTS" -tapahtuma, jonka sangen inspiroivat alustukset esittivät Alois Ferscha (Research Studio Pervasive Computing), Juha Kaario (Nokian tutkimuskeskus), Charly Pall (Google) ja Madanmohan Rao (Mobile Monday Global), moderaattorina Latif Ladid (IPV6 Forum).
Illalla avasimme toisen kilpailutöiden näyttelyn Kunsthaus Grazissa juomien ja naposteltavan vauhdittamana, ja sen jälkeen nuoriso painui Grazin yöelämään (Graz on Tampereen kokoinen kaupunki, jossa on suunnilleen saman verran korkeakouluopiskelijoita, joten kulttuuririentoja riittää aamuun asti) ja me varttuneet vetäydyimme hotelleihimme.
Lauantai olikin sitten festivaalin tärkein päivä. Aamusta iltaan voittajaehdokastiimit esittelivät töitään. Tämä on minulle aina hienoin kokemus. Kilpailun tuomaristossa olen nähnyt kaikki kilpailutyöt ja rakastunut moneen. On sykähdyttävää nähdä kun parhaiden kilpailutöiden tekijät esittelevät niitä livenä.
Jännittävin tapahtuma oli tietenkin illan palkintogaala, jossa myös tänä vuonna oli suomalaisväriä. Eri kilpailusarjonen voittajat tänä vuonna ovat:
- Online/Web projects: Donkeypedia, Alankomaat
- Mobile applications: Showtime!, Itävalta
- Games: Swords & Soldiers, Alankomaat
- Category Interactive Computer Graphics: Vuvox, Israel
- Content Tools & Interface Design: Flow-er, Israel
- Interactive installations: Akustisch, Sveitsi
- Digital Video & Animations: Desconstruct, a stereoscopic experiment, Saksa
Donkeypedia voitti lokakuussa myös Nokia Ubimedia MindTrek -kilpailun Tampereella.
Tutustu kaikkiin voittajiin ja voittajaehdokkaisiin EUROPRIX -sivustolla
EUROPRIXin ja TTVOn yhteistyö jatkuu. Festivaalin yhteydessä sovittiin mm. siitä, että EUROPRIX osallistuu kansainväliseen viikkomme ja Tampere Art Factoryyn toukokuussa.
Kuva: Ideakoneen Moogo.com (Suomessa Kotisivukone) voitti EUROPRIX paras business potentiaali -kilpailun. Kuvassa Antti Ala-Ilkka, Mikko Nurminen ja Kimmo Pekari.
lauantai 14. marraskuuta 2009
TAMKin kuvataiteilijat jällen Valon voimissa
Helsingin keskustan ja Punavuoren aluella on käynnissä viidestoista Valon voimat -taidetapahtuma 11.-15.11.
"Ilmastonmuutos ja sen ehkäiseminen ovat tuoneet uuden haasteen tapahtuman tekemiselle. Mikä on valotapahtuman rooli ja vastuu energiankulutuksen kannalta? Tuoko teknologian kehitys vastauksen tulevaisuudessa energiankulutuksen hillitsemiseen? Voiko taitelija omalla työllään vaikuttaa ja olla osana keskustelua ilmastonmuutoksesta?"
TAMKin kuvataiteen koulutusohjelmasta mukana ovat tekijät ja teokset:
Kristian Tuomainen: Pyromania
Essi Laurila: Valontuoja
Vili Nissinen: Ruttotohtorin vapaapäivä
Nina Sarkima: MOVE
Petra Lukkari: Oleilua Aleksis Kiven patsaalla ja patsaan kanssa
Satu Leppänen & Mikko Tapio: Lämmin hetki
Mikko Keski-Iivari, Martta Tuomaala & Sari Tervaniemi: Välähdys
Jukka Silokunnas: Nuorisopiikit
Ohjaavana opettajana on kuvataiteilija Sari Tervaniemi.
Kuva on Jukka Silokunnaksen installaatiosta Nuorisopiikit, jonka löytyy osoittesta Telakkakatu 8. Teoksesta on tarkempi esitys Jukka Silokunnaksen blogissa.
Jukka Silokunnaksen blogi
Valon voimat
torstai 12. marraskuuta 2009
Ania Ciuba teki Vihreän lohikäärmeen nettisivut
Puolalainen multimedian opiskelija Ania Ciuba oli meillä vaihto-opiskelijana odenselaisesta (Tanska) partnerikoulusta ja teki täällä lopputyönään verkkopalvelun vietnamilaiselle Tan Minhin yksinhuoltajanaisten osuuskunnalle.
Tanh Minhin osuuskunnan jäsenet ovat maanviljelijöitä, mutta koska viljelyala alati supistuu kaupungistumisen seurauksena, on heidän kehitettävä muita tuloja. Osuuskunnan he perustivat tuottamaan ensimmäisen myyntiartikkelinsa, silkkiselle makuupussin täytteelle. Silkkipussit ovat jo Suomessa kysyttyjä tuotteita, mutta myynnin lisäämiseksi ja ulottamiseksi muihinkin maihin tarvittiin verkkopalvelu. Kansainvälisesti tuotetta markkinoidaan nimellä Soundly Sleeping Dragon.
Suomalainen Ympäristö ja kehitys ry on vapaaehtoisjärjestö, jonka projekti Operaatio Vihreä lohikäärme auttaa osuuskuntaa liiketoiminnan ja markkinoinnin käynnistämisessä. Projektin vetäjä, Salka Rautio, on aikanaan valmistunut TAMKin International Business koulutusohjelmasta, niinpä hän pyysi TAMKin eri koulutusohjelmia talkoisiin projektin eri tehtäviin.
Viestinnän koulutusohjelma lupasi auttaa verkkosivujen luomisessa, Ania Ciuba etsi opinnäytetyön aihetta. Moneet tarpeet kohtasivat ja yhdistyivät, nyt sivut ovat verkossa.
"Tässä projektissa olen oppinut paljon suunnittelua, toteutusta ja myös kehitystyötä. Olen edelleen mukana projektissa ja nautin siitä," vetää Ania Ciuba yhteen kokemustaan. Ania on valmistunut Odensessa ja muuttanut Helsinkiin, on työssä ohjelmistokehitysyrityksessä.
Soundly Sleeping Dragon
Ympäristö ja kehitys
Silkkipussit
Kuva: Ania Ciuba TTVOn kattoterassilla
keskiviikko 11. marraskuuta 2009
Laatuelokuvaa Minibaarissa
Taiteen ja viestinnän ainejärjestö TARINA järjesti tiistaina 10.11.2009 toista kertaa Lyhyemmän leffaillan yhdessä Minibaarin kanssa. Illan aikana nähtiin seuraavat elokuvat:
Demola-mainos: TYÖHAASTATTELU
Niisku Haapala: ENNUSTUS
Miro Laiho: HERÄÄMINEN
Aino Suni: KORPIN LAULU
Jussi Sandhu ja Ville Hakonen: HELVETIN HYVÄÄ TYÖTÄ
Miina-Sofia Alajärvi: ELECTRICIAN
"Tällä kertaa leffailta keräsi jo tuplasti niin paljon väkeä kuin ensimmäisellä kerralla. Nyt nähdyt elokuvat ovat kaikki ihan loistavia, joten sekin tietysti vaikutti suosioon. Äänentoisto oli saatu korjattua ja Minibaarin Antti tehtaili mukavaan tahtiin leffa-aiheisia drinkkejä, joten ilta oli kaikin puolin onnistunut." iloitsee leffailtaa järjestämässä ollut Emmi Nuorgam. "Nyt toivotaan vaan, että joulukuun 8. päivä saadaan yhtä hyvä näytös kasaan. Silloin pääsee nauttiin jo glögiäkin leffojen seurana."
Seuraavan kerran Lyhyempi Leffailta järjestetään tiistaina 8.12.2009. Mikäli haluat elokuvasi näytille, ota yhteyttä Emmiin sähköpostilla ennen maanantaita 7.12.2009.
Kuvat: Robert Niva
tiistai 10. marraskuuta 2009
Installaatiotyöpajassa Leeuwardenissa
Partnerimme Popkulttuuriakatemia (Academy of Popculture) Alankomaiden pohjoispäästä on jo kahdesti lähettänyt opiskelija- ja opettajaryhmän TTVO:lle pitämään workshoppia.
Vastavierailu toteutui viime viikolla, ja siitä raportoi kuvagallerialla ja tekstillä Veera Niemi.
Vastavierailu toteutui viime viikolla, ja siitä raportoi kuvagallerialla ja tekstillä Veera Niemi.
Academie voor Popcultuurin seinätaidetta
Saavuimme Leeuwardeniin maanantaina 2.11. reilun 6 tunnin matkustamisen jälkeen. Majoituimme kukin isäntiemme ja emäntiemme luokse ja tutustuimme kaupunkiin.
Tiistaina työpajamme lähti käyntiin nopealla esittelyllä, vaikka suurin osa olikin tavannut jo keväällä TAFin yhteydessä järjestetyn VJ-työpajan yhteydessä. Aloimme porukalla miettiä Hollannin ja Suomen eroja ja yhtäläisyyksiä, etsimme esimerkkimateriaalia internetistä ja lopulta edellisillan kaupunkikierroksen inspiroimana päädyimme ”Brick by Brick” installaatioon.
Installaatiossa käyttäisimme jo ennakolta kuvattua ja äänitettyä materiaalia Suomesta sekä Leeuwardenissa tallennettua materiaalia sekä valokuvia ja musiikkia molemmista maista.
Ryhmämme jakautui luontevasti eri rooleihin: Jori miksasi musiikeista mashupin, minä tein äänimaisemia, Jussi valaisi, ja Joonas ja Satu yhdistivät voimansa Richardin, Gerraldin ja Willemijnin kanssa tehden projisointia.
Installaatio esiteltiin lauantaina Academie voor Popcultuurin avointen ovien päivänä ja saimme hyvää palautetta ja rutkasti uusia ideoita tulevaa varten.
Työpajaan osallistuivat TTVO:lta teatteri- ja tapahtumien av-suunnitelun opiskelijat Satu Leskinen, Jussi Autio, Joonas Tikkanen ja Jori Kemppi sekä äänilinjan Veera Niemi.
Academie voor Popcultuurilta työpajaan osallistuivat Richard Toepoel, Gerrald van der Kolk, Willemijn van Arnhem, Bea Grootscholten ja Jamila Faber.
Väsynein mutta tyytyväisin matkaterveisin, Veera Niemi (ääni06)
maanantai 9. marraskuuta 2009
Kansainvälinen viikko Liepajassa
Liepajan yliopisto Latviassa, Itämeren rannalla, on yksi partnerikouluistamme. Siellä vietettiin viime viikolla sekä mediataiteen osaston uusien tilojen avajaisia että kansainvälistä uuteen mediaan ja digitaaliseen taiteeseen keskittynyttä viikkoa workshoppeineen ja luentoineen.
TTVO:n edustajina International New Media Art –viikolla olivat taiteen lehtori Björn Aho ja mediatuottamisen lehtori Sohvi Sirkesalo. Uusien tilojen avajaistilaisuus oli vaikuttavan virallinen alkaen Latvian kansallislaululla. Torstaina 5.11. ohjelmassa oli uuden median koulutusohjelmien esittelyjä, mukana mm. SMARTLab Lontoosta ja Academy of Popculture Groningenista, Hollannista. Björn esitteli TAMK:n Taiteen koulutusohjelmaa.
Perjantaina 6.11. vuorossa oli sarja luentoja erilaisista digitaaliseen mediaan ja sen tutkimukseen liittyvistä aiheista, mm. Rob van Kranenburgin luento ”The Internet of Things” ja Chris Halesin esitys maailman ensimmäisestä interaktiivisesta elokuvasta, Kinoautomatista. Sohvi luennoi teemalla ”Social Media Tools as a part of Content Creation Process”.
Antoisien ja keskustelua herättäneiden esitysten lisäksi puhuttiin tietenkin eri mahdollisuuksista kehittää koulutusta, yhteistyötä ja projekteja – ja iltaohjelmassa oli ainutlaatuinen latvialainen saunakokemus sekä suomalaisia bändejä Fontaine Palace-baarissa!
Liepajan New Media Art
Kuva: Rob van Kranenburg kertoo kapinallisesta tiestä selvitä RFID-tagien viidakossa.
TTVO:n edustajina International New Media Art –viikolla olivat taiteen lehtori Björn Aho ja mediatuottamisen lehtori Sohvi Sirkesalo. Uusien tilojen avajaistilaisuus oli vaikuttavan virallinen alkaen Latvian kansallislaululla. Torstaina 5.11. ohjelmassa oli uuden median koulutusohjelmien esittelyjä, mukana mm. SMARTLab Lontoosta ja Academy of Popculture Groningenista, Hollannista. Björn esitteli TAMK:n Taiteen koulutusohjelmaa.
Perjantaina 6.11. vuorossa oli sarja luentoja erilaisista digitaaliseen mediaan ja sen tutkimukseen liittyvistä aiheista, mm. Rob van Kranenburgin luento ”The Internet of Things” ja Chris Halesin esitys maailman ensimmäisestä interaktiivisesta elokuvasta, Kinoautomatista. Sohvi luennoi teemalla ”Social Media Tools as a part of Content Creation Process”.
Antoisien ja keskustelua herättäneiden esitysten lisäksi puhuttiin tietenkin eri mahdollisuuksista kehittää koulutusta, yhteistyötä ja projekteja – ja iltaohjelmassa oli ainutlaatuinen latvialainen saunakokemus sekä suomalaisia bändejä Fontaine Palace-baarissa!
Liepajan New Media Art
Kuva: Rob van Kranenburg kertoo kapinallisesta tiestä selvitä RFID-tagien viidakossa.
The Electrician voitti Arktinen vimma -festivaalin
Arktista Vimmaa elokuva- ja mediafestivaalin Vimma09 kilpailun voiton korjasi Miina Alajärven ohjaama The Electrician. The Electrician oli myös yleisön suosikki.
Rovaniemellä järjestetyn Arktista vimmaa festivaalin tuomariston mukaan elokuva "rakentaa poikkeuksellisen ehjän ja visuaalisesti kiinnostavan maailman. Tekijöillä on vahva näkemys tarinasta ja se osataan kertoa niin että sähkötuolin jännite säilyy. Elokuvassa on myös komea äänimaisema ja se toimii alusta loppuun tyylikkäästi kokonaisuutena." Ohjaaja Miina Alajärvi on kotoisin Rovaniemeltä ja opiskelee TAMKin viestinnän koulutusohjelmassa.
The Electrician on tarina sähkötuolipyövelinä työskentelevästä Marvinista, joka joutuu työttömäksi hallituksen tehtyä päätöksen teloitusten lopettamisesta. Marvinin ainutlaatuisesta ammattikunnasta ja työstä tulee laitonta. Työttömyys kaivertaa suuren reiän Marvinin elämään, eikä hän oikein tiedä miten jatkaa eteenpäin. Hänen on löydettävä uusi keino hyödyntää poikkeuksellista taitoaan – kykyä olla välittämättä siitä, kun ihmiset kuolevat.
Elokuva on syntynyt yhteistyössä TAMKin viestinnän koulutusohjelman ja Salfordin yliopiston kanssa. Keväällä ensi-iltansa saanut elokuva on aikaisemmin palkittu kolmella palkinnolla Pietarin Beginning -elokuvajuhlilla. Odotamme myös uutisia Sichuan festivaaleilta Kiinassa, jossa the Electrician on tuomariston erikoispalkinnon voittajaehdokkaana.
The Electrician on kutsuttu marraskuussa seitsemille festivaaleille.
Elokuvan verkkosivut, trailer
Kaikki jutut The Electrician -elokuvasta
sunnuntai 8. marraskuuta 2009
Näe Helvetin hyvää työtä -elokuva Minibaarissa tiistaina
Jussi Sandhun ja Ville Hakosen ohjaama Helvetin hyvää työtä on TTVO:n tämän syksyn uutuuksia. Se on yksi Minibaarin "Lyhyempi leffailta" -session esityksistä Minibaarissa 10.11. klo 21.
Helvetin hyvää työtä on absurdi komedia miehestä, joka asettaa uran perheensä edelle. Rooleissa nähdään Reidar Palmgren, Tomi Alatalo ja Markus Myllyniemi.
Helvetin hyvää työtä aloittaa festivaalikierroksensa Ylistaron Filmiä ja valoa- elokuvafestivaaleilla Seinäjoella 21.11. Tuolloin leffa esitetään Jim Jarmuschin tuoreimman Limits of Control -elokuvan alkukuvana klo 23:10 alkaen.
Helvetin hyvää työtä verkkosivut
Helvetin hyvää työtä blogi
Lyhyempi leffailta (Facebook)
Filmiä ja valoa
Kuva: Anne-Mari Musturi
perjantai 6. marraskuuta 2009
Näyttelyjärjestäjävieraita Pietarista
Ryhmä pietarilaisia näyttelyjärjestäjiä FotoDepartament Information Center -organisaatiosta vieraili tänään TAMK:n kuvataiteen koulutusohjelmassa tapaamassa opiskelijoita ja tutkimassa heidän portfolioitaan.
Pietarilaiset suunnittelevat nuorten pohjoismaalaisten valokuva- ja mediataiteilijoiden näyttelyä. Ryhmä oli jo kiertänyt muut Pohjoismaat.
TAMK:ssa projektia valmistellaan yhteistyössä Valokuvakeskus Nykyajan kuraattori Ulrich Haas-Pursiaisen kanssa osana TAF on Tour -kansainvälisyyshanketta.
Teksti ja kuva: Antti Haapio
Informational Center FotoDepartament
tiistai 3. marraskuuta 2009
Villi luontokiertue Huoltamolla
Villi luontokiertue -työryhmä esittää:
Ukkosta sateenkaaren päässä / Road-trip with Rainbow and Thunder
23.10. – 15.11. 2009
Huoltamo, galleria ja projektitila
Suvantokatu 4, Tampere
Avoinna ikkunanäyttelynä päivittäin
Galleria Huoltamolla on parhaillaan esillä kolmen nuoren taiteilijan yhteisprojekti "Ukkosta sateenkaaren päässä". Paula Lehtonen, Pia Sirén ja Outi Yli-Viikari ovat valmistuneet kuvataiteilijoiksi Tampereen ammattikorkeakoulusta keväällä 2008.
Installaatiossa Ukkosta sateenkaaren päässä kaupunkimiljöö ja sitä ympäröivä luonto puretaan osiin ja rakennetaan uudelleen sisätilaan. Näyttely koostuu Pia Sirénin installaatioista, Paula Lehtosen videoteoksesta sekä Outi Yli-Viikarin ääniteoksesta.
Keskeisenä osana Pia Sirénin tilateosta on itsenäisesti ajastimella käynnistyvä Sateenkaari. Tee-se-itse-luonnonilmiö koostuu vesipumpusta, letkuista, vedestä, valosta, vesialtaasta ja sitä ympäröivästä ruohokentästä.
Ukkonen on Outi Yli-Viikarin äänellinen intro tulevalle videoteokselle. Outi käsittelee työskentelyssään vahvistettua luontokokemusta ja kaupunkilaisen kaipausta luontoon.
Paula Lehtosen roadmovie pyörii loputtomana videokanavassa. Videoteos pukee kuvaksi näyttelyn luonteen, se on matkalla eteenpäin ja jatkuvassa muutoksen tilassa.
Ukkosta sateenkaaren päässä on Villin Luontokiertueen ensimmäisen työvaiheen esittely. Huoltamolla esillä oleva kokonaisuus on lähtölaukaus matkalle, joka kiertää näyttelyn muodossa ympäri Suomea. Näyttelykokonaisuus rakennetaan kuhunkin kiertueen galleriatilaan aina paikan ominaislaatu, arkkitehtuuri, sijainti ja koko huomioon ottaen. Seuraavaksi näyttely rantautuu tammikuussa Turkuun Galleria Titanikiin.
Galleria Huoltamo
Huoltamon aikaisemmat näyttelyt tässä blogissa
Terveiset Venetsian Biennaalista
Kuvataiteen koulutusohjelmalle myönnettiin keväällä TAMK:n tuloksellisuusrahaa, joka on tarkoitettu huipputuloksen aikaansaaneen henkilöstön palkitsemiseen ja ammatilliseen kehittämiseen. Koulutusohjelmassa opettavat opettajat sekä osa henkilöstöstä ovat tehneet benchmark-matkoja eri kohteisiin. Matkojen tarkoitus on kartoittaa mediataiteen esityskäytäntöjen nykytilaa ja suomalaisten kuvataidekoulujen kansainvälistä toimintaa. Matkat ovat osa TAF on Tour -hanketta, josta kaavaillaan TAMK:n kulttuurialan kansainvälisyysohjelmaa.
Lehtorit Björn Aho, Tiiu Baldwin, Antti Haapio ja Minna Suoniemi vierailivat Venetsian 53. kuvataide Biennaalissa. Festivaalin teema on Making Worlds. Videotaide ja erilaiset liikkuvan kuvan teokset ovat Biennaalissa isossa roolissa, laadukasta valokuvataidetta esillä on vähemmän. Voidaan todeta, että parhaimmat TAMK / kuvataiteen koulutusohjelman opiskelijatyöt kilpailevat teknisen toteutuksen ja sisällön suhteen lähes tasavertaisina maailman huippunykytaiteen kanssa.
Teksti ja kuva: Antti Haapio
La Biennale di Venezia
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)