lauantai 8. lokakuuta 2011

manSEDANse Play! –seminaari ja IGDA-tapaaminen Tampereella


Tämän viikon tiistai oli todellakin täynnä menoa jos sattui olemaan jollain tapaa kiinnostunut pelisuunnitelusta! ManSEDANse Play! –seminaari oli keskittyi tänä vuonna teknologiaan ja sen tuomiin uusiin mahdollisuuksiin pelien näkökulmasta.

Puhujien aiheet keskittyivät lähinnä heidän omiin projekteihinsa. Annakaisa Kultima avasi tapahtuman muutamilla sanoilla ja toivotti ensimmäisen puhujan tervetulleeksi. Dajana Dimovska kertoi monista uusista pelikonsepteista, joiden parissa hän on työskennellyt ja antoi osallistujien testata joitakin niistä. Eräs yllättävimmistä oli palkittu ”Dark Room Sex Game”. Jokainen aiheesta kiinnostunut voi googlata enemmän tietoa.
Kutomon sali Finlaysonilla täyttyi kuuntelijoista

Tämän jälkeen Markus Montola jutteli kehittämästään iPhone-pelistä, Shadow Cities:istä, joka on maailman ensimmäinen lokaatiopohjainen roolipeli. Oli varsin mielenkiintoista tietää enemmän tästä pelistä, sillä olen itse kuullut siitä paljon ja se oli näkyvillä tämän vuoden MindTrekin LaunchPadissa. Kuulostaa todella kiehtovalta, että pelaaja voi valita puolen ja taistella toista puolta vastaan senhetkisestä sijainnistaan. Montola ei tosin saanut kertoa, ollaanko peliä laajentamassa myös muille alustoille kuin iOS:lle. Olisi varsin harmillista, jos muut kuin iPhonen käyttäjät eivät pääsisi tätä peliä pelaamaan!
Tommi Koskinen puhumassa Supersonicista

Kuvan Supersonic-pelin sound designista oli puhumassa Tommi Koskinen. Hän on pelin musiikintekijä ja kertoi mielenkiintoisen tarinan pelin musiikin synnystä.  Pelintekijät halusivat muutaman kappaleen peliin, mutta Koskinen ryhmänsä kanssa loi kokonaisen soundtrackin! Hän kertoi kuinka kappaleita tehtiin: Yhdessä on esimerkiksi käytetty vanhan hissin ääniä, mikä luo varsin mielenkiintoisen efektin. Koskinen puhui myös hiukan AudioDraftista ja crowdsourcaamisesta.

Lopuksi puhuin itse hiukan koulumme pelikehityskerho Scoresta ja siitä, mitä tällä hetkellä teemme. Meitä kannattaa muuten seurata Facebookissa! Kaikenlaista on kehitteillä. Pienimuotoista mainostani seurasi paneelikeskustelu seminaarin puhujien kesken.

Parhainta kaikesta oli IGDA-tapaaminen, joka pidettiin ensimmäistä kertaa Tampereella Helsingin sijasta. Tapahtuma sai mahtavan suosion! Paikalle saapui paljon enemmän ihmisiä kuin normaalisti. Syy saattoi tietysti myös piillä Tampereen pelifirmojen sponsoroimien juomien ansiota, mutta parasta oli kuitenkin, että ihmisiä oli paljon ja ilmapiiri mukava. Ennen juomiin siirtymistä game design –legenda, Ernest Adams, piti todella mielenkiintoisen luennon pelikehittämisestä. Myös tämä varmasti kasvatti kävijämäärää. Scoren jäsenillä oli hauskaa muun muassa karaoken merkeissä, uusia kontakteja tehdessä ja muita peliopiskelijoita tavatessa.

Teksti ja kuvat: Emma Kiiski
Emma Kiiski vetää Score-pelinkehitysyhteisoä ja opiskelee TAMKin englanninkielisessä Median koulutusohjelmassa. 
http://score.igda.fi/ 
http://2011.mansedanse.com/
|||

0 comments: