lauantai 28. toukokuuta 2011

Marja-Liisa Torniaisen valokuvanäyttely Galleria Rongassa


POWER BEAUTY – kaupungin sydän
Marja-Liisa Torniainen
Valokuvia ja videoinstallaatio

Galleria Ronga 29.5. – 16.6.2011
Rongankatu 1 C 9, 33100 Tampere
Avoinna joka päivä klo 12 – 18

Hyppää koskeen! Galleria Rongassa tästä sukelluksesta voit selvitä hengissä ja tulla jopa entistä parempaan kuntoon!

Marja-Liisa Torniaisen valokuvista ja videoista koostuva näyttely keskittyy Tammerkoskeen – ja vielä tarkemmin: näkymiin Patosillalta.

Tämä kaikille tamperelaisille niin tuttu aihe on nyt kuvattu tiukasti rajaten, jolloin se muuttuu yleispäteväksi ja osin abstraktiksi kuvaksi vedestä, heijastuksista siihen ja patorakenteista. Kuvien informaatio on silti ymmärrettävissä kaikissa teollisuuskaupungeissa, joissa vastaavalla tavalla vesivoimaa  käytetään. Näyttelyn työt linkittyvät ”Steampunk”-kuvastoon.
Mukana on myös valokuvia korjauksen alla olevasta patovallista.

Valokuvat ovat suurikokoisia digitaalisia värivedoksia kosken yläjuoksulta juuri ennen putousta sekä itse padosta ja patovallista. Videot on kuvattu samoilla paikoilla: toinen projisointi keskittyy padon yläpuolen tyveneen, toinen laskevaan veteen. Videoprojisointien on tarkoitus toimia elävinä, joka hetki muuttuvina maalauksina, ei-juonellisina kertomuksina.  
 
Näyttelyn teoksia on kuvattu alkuvuoden 2010 kovista pakkasista lähtien siten, että viimeiset otokset ovat elokuulta 2010, jolloin padosta ei juoksutettu vettä oikeastaan ollenkaan.

Kaikki työt ovat myös myytävinä.

Näyttely on Marja-Liisa Torniaisen kuvataiteen lopputyö TAMKissa. 

Linkit:
Marja-Liisa Torniainen
Galleria Ronga
|||

0 comments: