maanantai 23. toukokuuta 2011

The Electrician ja Monofobia tänään TV1:ssä


TV1 Uusi Kino ma 23.5.2011:
22.35 Monofobia
22.50 The Electrician


(Read in English)

Monofobia
Jani-Petteri Yläkankaan lyhytelokuva valokuvataiteilijasta, joka ajautuu töidensä kautta maailmaan, jossa todellisuuden ja kuvitellun rajalta hän löytää vastauksen omien teostensa syntyyn.
Näyttelijä: Reidar Palmgren
Tuotanto Tampereen amk/2008 yhteistyössä YLE Yhteistuotannot

The Electrician
Lukuisilla kansainvälisillä elokuvajuhlilla palkittu, Miina Alajärven ohjaama the Electrician saa tänään ensi-iltansa suomalaisessa televisiossa.

Jussi Jokihaaran
käsikirjoitus on syntynyt TAMKin ja Salfordin yliopiston yhteisessä MA in Screenwriting maisteriohjelmassa. Elokuva on kuvattu Salfordissa, ja pääosassa on virtuoosimainen Derek Melling. Ennakko- ja jälkituotanto on tehty TTVOlla.

The Electrician on tarina sähkötuolipyövelinä työskentelevästä Marvinista, joka joutuu työttömäksi hallituksen tehtyä päätöksen teloitusten lopettamisesta. Marvinin ainutlaatuisesta ammattikunnasta ja työstä tulee laitonta. Työttömyys kaivertaa suuren reiän Marvinin elämään, eikä hän oikein tiedä miten jatkaa eteenpäin. Hänen on löydettävä uusi keino hyödyntää poikkeuksellista taitoaan – kykyä olla välittämättä siitä, kun ihmiset kuolevat.
|||
Linkit:
Elokuvan the Electrician verkkosivut, trailer
Kaikki jutut The Electrician -elokuvasta
|||

1 comments:

miinapii kirjoitti...

Sari Volanen viestitti facebookissa, että Yönyliraportti kertoo The Electricianin saaneen 91.000 katsojaa. Yle Areenassa sitä on klikattu nyt noin 2000 kertaa. Olemme hyvin iloisia tästä tekijätiimin keskuudessa :D