sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Malla Peuran näyttely: Tanssi apinoiden kanssa!


Malla Peura
Tanssi apinoiden kanssa  (installaatio)
10.5.–31.5.2011

Galleria Kioski, Siltasaarenkatu 4, Helsinki
Näyttely on avoinna ti–pe klo 12–16


Tässä näyttelyssä teoksiin saa koskea! Näyttely on matka aistien maailmaan. Sen lisäksi, että teokset ovat katseltavia ja kosketeltavia, näyttelyssä on aistittavissa myös äänet ja tuoksut.

Miten visuaalinen kuvataide voi hahmottua näkövammaiselle? Tämä kysymys on ollut haaste, johon Malla Peura on halunnut etsiä vastauksia tehdessään kuvataiteilijan (AMK) tutkintoon johtavaa aikuisten koulutuksen lopputyötään.


Malla Peuran pystyttämä näyttely Tanssi apinoiden kanssa on suunnattu erityisesti näkövammaisille lapsille ja nuorille, mutta se sopii hyvin kaiken ikäisille ja kaikille, jotka ovat kiinnostuneet hetkestä aistien maailmassa. Taiteilija on halunnut tehdä visuaalisen kuvataiteen hahmotettavaksi eri aistein, jolloin myös näkövammaisilla on mahdollisuus muodostaa näyttelykäynnistä henkilökohtainen taidekokemus.

Näyttelyn teokset ovat kolmiulotteisia ja kosketeltavia eli teoksiin saa koskea. Teoksista voi löytää tuoksua, niissä on mukana äänimaailma ja ne ovat tietenkin nähtäviä eli niihin voi tutustua monilla aisteilla. Kokonaisuus muodostaa installaation, jonka keskellä näyttelyvieraat ovat. Halutessaan he voivat myös liittyä apinoiden tanssiin ja tulla näin osaksi teosta.

Teos kertoo siitä, mitä me näkevät haluamme nähdä. Suru, joka on tehnyt pesänsä vangitun villieläimen silmään, on kuitenkin asia, jota näkeväkään ei aina näe.

0 comments: