lauantai 14. toukokuuta 2011

Helena Pokkisen Jatkoyhteys Galleria Rongassa


Helena Pokkinen
JATKOYHTEYS
Galleria Ronga 14. - 26.5.2011

Rongankatu 1 C 9 Tampere
Avoinna joka päivä 12-18

Helena Pokkinen on tamperelaistunut kuvataiteilija, joka on tehnyt ensimmäisen näyttelynsä Tampereelle galleria Rongaan. Näyttelyssä teokset luovat tilaa, mikä muodostaa kokonaisuuden galleriatilan kanssa. Teoksissa hän on käyttänyt läheltä löytämiään materiaaleja, mutta ne vievät ajatuksia myös kauemmaksi, ajatuksellisesti tai paikallisesti.

Helena Pokkinen taiteestaan:

Kuvaan taiteessani todellisuutemme monikerroksisuutta. Ilmaisuni on abstraktia, johon eri materiaalit tuovat konkreettista fyysisyyttä. Maailmassa esiintyy eri mittakaavassa toistuvia rakenteita. Maailmaa ymmärtääkseen ja hallitakseen ihminen kehittelee monenlaisia kaavoja, malleja ja teorioita. Luonnossa ja mielessämme on myös ennakoimaton, villi puolensa. Intuitiivisesti ja unitilassa kohtaamme tuntemattomampaa todellisuuttamme.

Aika luo omat kerroksensa todellisuuteemme. Fyysiseen olomuotoomme aika jättää jälkensä, mutta energia ei häviä. Jokainen meistä on erilainen, ja kuitenkin osa samaa kokonaisuutta. Täytän juuri oman kohtani maailmankaikkeutta, en sen vähempää enkä sen enempää. Kohtaamme samalla tajuamisen alueella, olemmepa konkreettisesti lähellä tai kaukana toisistamme, olemmepa tuttuja tai tuntemattomia keskenämme
.

Näyttely liittyy kuvataiteilijan amk-tutkintoon johtaviin täydennysopintoihin TAMK:ssa.

|||
Linkit
Galleria Ronga
Helena Pokkinen
|||

0 comments: