lauantai 23. huhtikuuta 2011

Ikuinen Galleria: Ikuiset tissit


Ikuinen galleria 22.4.-13.5.2011
Arttu Heikkinen, Wolf Kankare, Eero Lampinen, Veera Moberg, Emmi Nieminen
Ikuiset tissit

Avoinna ma-su 12-16
Finlaysoninkuja 3 Tampere

Ikuinen Galleria keskittyy tänä pääsiäisenä tisseihin.

Tissit ovat aina ajankohtainen aihe, mutta erityisesti keväällä niitä on mahdotonta sivuuttaa. Vaikka tissejä on kaikkialla, usein niitä lähestytään harmillisen kapeakatseisesti. Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän toimipisteen galleriassa voi 22.4. lähtien laajentaa omaa tissituntemustaan tutustumalla tisseihin sarjakuvien ja tatuointien kautta.

Tatuointeja ja sarjakuvia


Sarjakuvissa ja tatuoinneissa tissit ovat luonnollistettu aihe. Rinnakkaita naisia on tatuoitu merimiesten käsivarsiin ja monet naiset ovat koristaneet rintojaan ruusuaiheilla. Sarjakuvasankareiden naiset ovat perinteisesti runsasmuotoisia. Tatuointeja ja sarjakuvia yhdistää myös se, että niitä harvemmin esitellään taidegallerioissa. Ikuiset tissit –näyttely tuo tatuointi- ja sarjakuvataiteen galleriaan ja paljastaa tissien merkittävän roolin kuvataiteen rajapinnalla. Tissit ovat esillä, niitä liioitellaan ja toisaalta niiden keskeiseen asemaan suhtaudutaan kriittisesti.

Ikuiset tissit – näyttelyssä on esillä valokuvia tatuointitaiteilija Veera Mobergin tekemistä tatuoinneista. Näyttelyn sarjakuvista vastaavat kuva- ja sarjakuvataiteilija Arttu Heikkinen, kuvataiteen opiskelijat Wolf Kankare ja Emmi Nieminen sekä graafikko, kuvittaja Eero Lampinen.

Sissit, tissit ja tasa-arvo

Näyttely on osa Sissit, tissit ja tasa-arvo tapahtumaa, johon kuuluu kaksi taidenäyttelyä, paneelikeskustelu sekä luento. Sissit, tissit ja tasa-arvo on MediaPyhien, Tampereen yliopiston nais- ja miestutkimuksen, Ikuisen gallerian ja Tampereen taidemuseon yhteinen hanke. 26.4. järjestettävänä tapahtumapäivänä on mahdollista osallistua yhteiselle näyttelykierrokselle, jolloin myös Ikuisessa galleriassa on tarjolla opastusta. Kierros lähtee kello 14 Galleria Rajatilasta, jatkuu Ikuiseen galleriaan ja päättyy 16 Työväenmuseo Werstaalle, jonka auditoriossa pidetään paneelikeskustelu.
|||
Ikuinen Galleria
Ikuinen Galleria (Facebookissa)
Ikuisen Gallerian aikaisemmat näyttelyt (TTVO blogi)
|||
Ikuinen Galleria on Finlaysonin alueella osoitteessa Finlaysoninkuja 3. toimiva taidetila, jossa esitellään tuoretta ja kiinnostavaa nykytaidetta. Sen tärkein tavoite on mahdollistaa Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän koulutusohjelmien opiskelijoiden kokeileva näyttelytoiminta. Lisäksi se toimii näyttelytilana myös muiden taidekoulujen opiskelijoille ja opettajille Suomessa ja ulkomailla.
|||

0 comments: