torstai 21. huhtikuuta 2011

auto_art_screening: videotaidetta parkkihallissa


auto_art_screening
Forumin parkkihalli, Helsinki

15.4 – 30.4.2011 päivittäin 08:08–20:02

Kaupunkikulttuuria on helppo elävöittää. Useimmiten riittää, että kiinteistön haltija avaa ovet mahdollisuuksille. Forum Parkkihallista vastaava BK-Group on ottanut taiteilija vetoisten projektien tarjoamat mahdollisuudet tosissaan ja tarjoaa parkkihallin tiloja kaksi viikkoa kestävän videotaidenäytännön käyttöön.

Hiljaisen haun kautta valikoidut teokset esittävät tulkinnan autojen roolista kulttuurissamme. Taitelijat ovat lähestyneet autoja sosiaalisen tilan jakajina, ekologisista lähtökohdista sekä tulkitsemalla niihin liittyviä myyttejä. Kaikkiaan näytillä on seitsemän videoteosta, jotka taiteilijat suomesta, saksasta ja englannista ovat omakustanteisesti luovuttaneet auto_art_screeningin käyttöön.

Osallistuvat taiteilijat: David Theobald, Johannes Romppanen, Johnny Amore&Catherina Conrad, Jukka Silokunnas, Keijo Ahlqvist, Timo Bredenberg ja Maarit Suomi-Väänänen. Joukkoon mahtuu myös vaihtuvia yllätyksiä.

Työt projisoidaan Forumin ja Kampin parkkihalleja yhdistävän käytävän kulmasta löytyvään heijastuskankaaseen. Automoitu järjestelmä käynnistää videot päivittäin 08:08 ja sammuttaa ne kello 20:02, jonka välillä työt pyörivät katkeamattomana looppina. Paikka on maan alla ja helpoiten saavutettavissa Forumin parkkihallista Kampin opasteita seuraamalla tai vaihtoehtoisesti Kampin keskuksen Annankadun puoleisten hissien kautta.

auto_art_screening on toteutettu yhteistyössä kaupunkikulttuuriin kehittämmiseen aktiivisesti osallistuvan, vuodesta 2007 toimineen Alkovi Gallerian sekä Aalto yliopiston kuvataiteen maisteriohjelmassa opiskelevan Eero Yli-Vakkurin kanssa.

Johannes Romppainen opiskelee TAMKin valokuvauksen erikoistumisopinnoissa, hänen lopputyönsä on esillä TTVO:n sisääntuloaulassa 'Pesurummussa' 15.5. saakka. Jukka Silokunnas valmistuu myös tänä keväänä, hänen opinnäytetyönsä on esillä kuvataiteen lopputyönäyttelyssä P.S. Kuva ois kiva Mältinrannassa 3.5. asti. Timo Bredenberg valmistui  kuvataiteen koulutusohjelmasta viime keväänä, ja hänen stipendiaattinäyttelystä on nähtävissä vielä tänään Galleria Rajatilassa. Näyttellyn kuraattori Eero Ylivakkuri on myös valmistunut meiltä 2008.

Kulkuohje näyttelyyn (video)
Näyttely netissä
|||

0 comments: