torstai 2. lokakuuta 2008

TTVOlaiset pokkasivat Reikäreunan pystit


Reikäreuna-elokuvafestivaalin lyhytelokuvakilpailun voittajat julkaistiin sunnuntaina festivaalin päättäjäisissä. Voittajaksi valittiin Helena Yli-Kyynyn Pakoon ja toiseksi sijoittui J-P Yläkankaan ohjaama Monophopic. Raadissa toimi päävieras ohjaaja-tuottaja Matti Grönberg, taiteilijavieras videotaiteilija Kari Yli-Annala ja satunnaisvieras puutarhuri Harri Entonen.

Raati oli yksimielinen voittajaelokuvien kohdalla. “Molemmat elokuvat olivat niin visuaaliselta ilmaisultaan kuin äänimaailmaltaankin oivaltavan ehyitä teoksia”.

Raati perusteli Helena Yli-Kyynyn ohjaaman Pakoon elokuvan kertovan kolmen minuutin lyhyessä muodossaan kaiken tarvittavan. Lopun yllättävä siirtymä lapsen mielikuvitusmaailmaan palvelee täydellisesti tarkoitustaan. Teknisesti elokuva on huipputasoa. Raadin perustelujen lisäksi Pakoon oli monen kävijän suosikki. Pakoon elokuva voitti 300 euroa.

J-P Yläkankaan ohjaama Monophopic tuli 2. sijalle lyhytelokuvakilpailussa. Raadin perustelujen mukaan Monophopic on vakuuttavasti kerrottu “hämärän rajamailla” tarina, jonka muoto ja sisältö on kiitettävän kunnianhimoisesti toteutettu. Teosta olisi kokonaisuudessaan voinut ehkä hieman tiivistää, mutta se on silti tavattoman hallittu ja tehokas elokuvan muotoon tehty "kauhunovelli”. Monophobic voitti 200 euroa.

Sekä Helena Ylikyyny että J-P Yläkangas opiskelevat TAMKin viestinnän koulutusohjelmassa TTVOlla Finlaysonilla.

Reikäreuna

Teksti: Jani Ilomäki ja Kaisa Tompuri

0 comments: