maanantai 6. lokakuuta 2008

AVO levittäytyy Tampereen arkeen


AVO 08.10.-26.10.2008
Avajaiset torstaina 9.10.
klo 17-19 Galleria Huoltamo
klo 18-20 Työväenmuseo Werstas

Muut näyttelypaikat:
Kauppahalli
Matkakeskuksen tunneli
Tampereen keskusta-alue

Kolmatta kertaa järjestettävä AVO-taidetapahtuma avaa taiteelle ovet pois perinteisistä galleriatiloista. Aiemmin Finlaysonin alueella järjestetty tapahtuma levittäytyy nyt kaupunkilaisten arkiympäristöön. Teokset haastavat niin yhteisön normien ja sääntöjen oikeutuksen kuin perinteisen perheideaalinkin. Kaupunki näyttäytyy kokijalle eri tavoin ja tila on jokaiselle erilainen kokemus, olipa kyseessä konkreettinen rakennelma, virtuaalimaailman osa tai henkinen olotila.

Näyttelyssä on mukana maalauksia, grafiikkaa, mediataideteoksia ja veistoksia. Monipuolisista tekniikoista ja esitystiloista huolimatta pääasia on kävijän kokemus, tarkoituksena ei ole tuottaa passiivista katsojaa, vaan aktiivinen kokija. Neljätoista taiteilijaa esittäytyy kaupunkilaisille Finlaysonilla, galleria Huoltamolla, Kauppahallissa, Matkakeskuksen tunnelissa sekä keskusta-alueella.

Näyttelyn taiteilijat ovat Vera Arjoma, Timo Bredenberg, Mari Hallapuro, Maria Stereo, Jussi Koitela, Laura Konttinen, Jaana Laakkonen, Merja Laine, Satu Leppänen, Tiina Raaterova, Mia Saharla, Catrine Sohlberg, Mikko Tapio, Juho Viitala ja Noora Westerberg.

AVO 2008 –tapahtuman järjestää TAMKin kuvataiteen koulutusohjelma. Yhteistyökumppaneina ovat tänä vuonna Työväenmuseo Werstas, Galleria Huoltamo, Lääkärikeskus Mehiläinen, Tampereen Pysäköintitalo Oy ja Kauppahalli.

Lue lisää AVOn nettisivuilta

Kuva: Jussi Koitelan teos “Isä, joka on homo -homomiehen vanhemmuus ja perhe, Näin syntyy hyviä vanhempia, Avioliiton hengellinen ulottuvuus ja yksilöllinen kasvu.” Lähtökohtana teoksessa ovat otsikkolainaukset Mannerheimin lastensuojeluliiton, Setan ja Kirkon perheasian neuvottelukeskuksen perhe- ja parisuhdekoulutusmateriaalista. Otsikot levittyvät teoksessa julkiseen tilaan julisteina ja tekstianimaationa. Teos on esillä Galleria Huoltamolla, Suvantokatu 4.

0 comments: