tiistai 28. lokakuuta 2008

Lätkässä Manseen - TAMK tuli tutuksi Studia-messuilla


Tampereen korkeakoulujen ständin ympärillä Studia-messuilla pyöri paljon kiinnostuneita nuoria. Tampereen maine aktiivisena opiskelijakaupunkina veti puoleensa.

Netta Ruhanen Lappeenrannasta oli saapunut Studia-messuille koulunsa Kimpisen lukion kanssa. Netta kertoi olevansa toista kertaa messuilla ja Tampere mukavana opiskelijakaupunkina houkuttelee häntä erityisesti. Netan kiinnostuksen kohteita ovat viestintä, tiedottaminen ja tapahtumatuottaminen. Kiira Käkönen, TAMKin taiteen ja viestinnän opiskelija kertoi Netalle viestinnän opiskelusta ja uudesta englanninkielisestä median koulutusohjelmasta.

Otto Kivimäki Vaasan lyseon lukiosta aikoo lukion jälkeen ensin armeijaan ja suuntautuu sen jälkeen rakennusalalle. Messuille hän oli tullut hankkimaan tietoa AMK-insinöörin ja DI-insinöörin koulutuksen eroista. TAMKin osastolla Otto jutteli tuutori Reeta Pohjosen kanssa. Ottoa kiinnosti erityisesti se, minkä tasoinen koulutus AMK-tutkinto on. "Sain haluamani tiedon ja nyt on itsevarmempi olo tehdä valintoja", Otto kertoi.

Tampereen ammattikorkeakoulun tuutorit Sanna Koski, Krista Kolehmainen ja Reeta Pohjonen päivystivät osastolla kertoillen opiskelusta TAMKista. Sanna opiskelee kolmatta vuotta tekstiilitekniikkaa ja kertoi olevansa messutuutorina ensimmäistä kertaa. Krista Kolehmainen opiskelee International Business- koulutusohjelmassa toista vuotta ja Reeta Pohjonen on ensimmäisen vuoden auto- ja kuljetustekniikan opiskelija.
" Suurin osa juttelemaan tulleista haluaa yleiskuvan TAMKista, eli tietoa siitä mitä meillä on tarjolla. Moni on messuosaston teeman Lätkässä Manseen-mukaisesti kiinnostunut nimenomaan Tampereesta opiskelijakaupunkina" tuutorit kertoivat.
Tuutorit ovat saaneet markkinointikoulutuksen ja messuilla olo on heidän mielestään mielenkiinnosta puuhaa opiskelujen lomassa.

Tampereen yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto, Tampereen ammattikorkeakoulu, Pirkanmaan ammattikorkeakoulu ja Poliisiammattikorkeakoulu esittäytyivät yhteisellä messuosastolla vuoden suurimmilla koulutusmessuilla Helsingin messukeskuksessa 22.-23.10.2009.

Teksti: Arja Hautala
Kuvaaja: Teija Pekkarinen
Kuva: Netta Ruhanen ja Kiira Käkönen keskustelivat viestinnän opiskelusta Tampereella.

0 comments: