sunnuntai 3. helmikuuta 2008

Kansainvälistä vipinää 1


Viime päivinä monet opiskelijat ovat kyselleet minulta tarkempia tietoja TAMKin vaihtokorkeakouluista, sillä hakuaika syyslukukauden opiskelijavaihtoihin päättyy ensi keskiviikkona. Yksi peruste hakea opiskelemaan TAMKiin onkin erinomaiset mahdollisuudet saada kansainvälistä kokemusta vaihto-opiskelijana.

Taiteen ja viestinnän koulutusohjelmilla on 32 vaihtosopimusta 17 maan korkeakoulun kanssa. TTVO:n opiskelijat voivat lisäksi hakea muihin TAMKin partnerikouluihin, jolloin valittavana on 160 korkeakoulua 37 maassa.

TAMK ei suotta ole ylpeä tuestaan opiskelijavaihdolle, matka-avustustakin myönnetään reilummin kuin monessa muussa ammattikorkeakoulussa. TAMKin ja vaihto-ohjelmien stipendien lisäksi vaihto-opiskelija saa Kelalta korotettua asumistukea, ja monissa maissa suomalainen opintotuki vastaa kohtalaista kuukausipalkkaa.

Suomalaisnuoret osaavat englanninkieltä hyvin, ja pärjäävät siksi mukavasti ulkomailla. Muualla suoritetut opinnot luetaan useimmissa tapauksissa opiskelijan hyväksi, eikä vaihto-opiskelu juuri pidennä opiskeluaikaa, jos lainkaan.

Vaihtoon voi mennä 3 kuukaudeksi, lukukaudeksi tai lukuvuodeksi. Tuomisina on opintosuoritusten lisäksi kohonnut itsetunto ja kielitaito, ja ennenkaikkea kyky toimia kansainvälisessä ympäristössä. Se onkin suuri plussa työnhaussa. Lisäksi vaihto-opiskelijalla on ystäväverkosto ei vain vaihdon emäntämaassa, vaan vaihto-opiskelijatovereihin monissa muissa maissa.

Kansainvälistä vilskettä toisesta näkökulmasta seuraa ensi tiistain blogissa.

Kuva kanadalaisesta vaihtokoulustamme "Ontario College of Art and Design"

0 comments: