torstai 7. helmikuuta 2008

Kansainvälinen viikko jatkuu


Nyt tulikin paljon kansainvälistä toimintaa viikon sisään. Tapahtuu täällä TTVO:lla toki paljon muutakin, toisinaan asiat kasaantuvat. Itselläni on vielä edessä matka Malmön yliopistoon alkuviikosta.

Tänään raportoin NIMU-verkoston kokouksesta, jota TAMK isännöi eilen ja tänään. NIMU on "Nordiska institutionerna för mediautbildning", pohjoismaisten mediakoulujen verkosto.

NIMUun kuuluvat tässä vaiheessa koulutusohjelmat joissa opiskellaan elokuva- ja televisiotuotantoa sekä digitaalista mediaa Lillehammerin (Norja), Roskilden (Tanska), Malmön ja Uppsalan (Ruotsi) yliopistoissa sekä Helsingin ammattikorkeakoulusta Stadiasta ja TAMKista.

Verkosto antaa kunkin korkeakoulun opiskelijoille ja opettajille mahdollisuuden vaihtoon tutussa pohjoismaisessa korkeakoulussa, jonka laatu on varmistettu. Opetusta annetaan monella kielellä: isäntämaan omalla kielellä, skandinaaviksi ja englanniksi, siten ei ttvolaisellakaan vaihto-opiskelijalla ole hätää vaikka toinen kotimainen olisi ruosteessa.

Kokous oli paitsi mukava myös hyödyllinen. Sovimme mm. useista järjestelyistä, joiden avulla vaihto-opiskelijoiden asiat jatkossa luistavat paljon letkeämmin.

TTVO:n opiskelijoita on parastaikaa vaihdossa Malmössä ja Lillehammerissa. Ensi syksynä meillä lienee myös pohjoismaisia opiskelijoita.

Kuvassa NIMU-kokouksen osanottajat, TAMKin viestinnän koulutusohjelman päällikkö Leena Mäkelä edessä keskellä. Kuvan otti hollantilainen vaihto-opiskelijamme Teackele Soepboer.

NIMUn verkkosivulle

0 comments: