perjantai 21. joulukuuta 2018

Nuoremme maailmalla - osa 6

Krista Kuitunen: Chung-Ang University, Film Studies, Soul, Etelä-Korea


Lähdin vaihtoon Etelä-Koreaan, koska halusin lähteä mahdollisimman kauas, kokea kulttuurishokin, olla ulkomaalainen, ulkopuolinen ja erilainen.

Ennakkotiedot kulttuurista, kielestä, historiasta ja koko paikasta oli käytännössä täysin olemattomat lukuunottamatta kämppiksen kertomuksia Soulin villistä yöelämästä. Odotin vaihdolta siis yllätyksiä, järkytyksiä, uusia kokemuksia ja ylipäätään maiseman vaihtoa - ja kaikki odotukset on ylittyneet pelkästään hyvällä tavalla!

Englannin osaaminen on osalla korealaisista nolla ja etenkin alkuun oli hankalaa selviytyä yhtään mistään. Suosittelisin opettelemaan kieltä ennen tänne tuloa niin asiat sujuvat huomattavasti helpommin (mm.taksin saaminen, bussikortin ostaminen, syöminen, paikkoihin löytäminen...).

Lähinnä suurin yllätys on ollut se, että mulla ei ole käytännössä ollut kuitenkaan juuri vaikeuksia sopeutua uusiin kuvioihin. Chung-Angissa on järjestetty vaihtareille asiat hyvin ja tehty helpoksi.Chung-Angiin tuleville taideopiskelijoille suosittelen Anseongin kampusta, joka on noin tunnin matkan päässä Soulin kampuksesta. Siellä on huomattavasti laajempi kurssivalikoima ja itselläni on vain yksi oman majorin kurssi tällä hetkellä (yhden jouduin lopettamaan sillä se oli täysin koreaksi). Muut kurssit valitsin general educationin ja politiikan tutkimuksen puolelta. 

Vaikka opiskelen täällä erilaisia asioita mitä Tamkissa, olen saanut tähän mennessä kaikesta paljon irti. Historian, kulttuurin ja politiikan opiskeleminen eri kulttuurista olevien ihmisten kanssa on ollut todella avartavaa, yleissivistävää ja innostavaa. Mediaopiskelijana tämä on kasvattanut ihmisymmärrystä ja yleistietoa, jonka näen tässä kohtaa tärkeänä ja piristävänä vaihteluna.

Ihan superhienoa ja ihanaa täällä on ollut. Yliopiston dormeissa asuminen on kätevää, halpaa ja hauskaa- vaikka onkin kotiintuloajat ja poissaoloista pitää ilmoittaa. 5miljoonan ihmisen kaupungissa riittää nähtävää ja tehtävää ja Korea on todella mielenkiintoinen ja turvallinen maa. Parasta on tietty ihmiset - mahtavinta on ollut löytää samanhenkisiä eri pääaineita opiskelevia ystäviä ympäri maailmaa. 

Soulissa ei todellakaan tule tylsää tai jää ilman outoja ja uskomattomia kokemuksia, kulttuurishokkeja ja uusia ystäviä! 
0 comments: