torstai 20. joulukuuta 2018

Nuoremme maailmalla - osa 5

Kokemuksia ulkomaan vaihdosta, viides tarina:


Meri Inki: OCAD University, Integrated Media, Toronto, Kanada

Vaihtokohteita miettiessäni minulle tärkeintä oli löytää koulu, jossa on kiinnostavia ja monipuolisia kursseja. Halusin mennä englannin- tai espanjankieliseen maahan, sillä tavoitteenani oli myös parantaa kielitaitoani. Valitsin OCAD Universityn vaihtokohteekseni siksi, koska se vaikutti taiteelliselta ja arvostetulta koululta. Kanada tuntui myös luonnolliselta vaihtoehdolta, sillä halusin päästä mahdollisimman kauas Suomesta. Vaikka Briteissä ja Espanjassa oli myös hyviä vaihtoehtoja, ne olivat aivan liian lähellä koti-Suomea.

Parasta OCADissa on ihmiset ja koulun taiteellisuus. Täällä arvostetaan ja kunnioitetaan ihmisten yksilöllisyyttä ja itseilmaisua. Vaikka OCADissa opiskellaan ahkerasti, samalla korostetaan oman polun ja tyylin löytämistä. On vahvuus olla oma itsensä.

Opetus OCADissa verrattuna TAMKiin on paljon intensiivisempää ja tahti on nopeampaa. Palautettavia tehtäviä on melkein joka viikko, ja lähiopetuksen lisäksi on paljon itsenäistä opiskelua. Kurssikuvauksissakin lukee, että lähiopetuksen lisäksi omalla ajalla tulee opiskella 2-3 tuntia per lähiopetustunti, mikä tekee yhtä kurssia kohden 6-9 tuntia itsenäistä opiskelua viikossa.
Vaikka välillä työmäärä on suuri, pidän kurssien rakenteen selkeydestä. Täällä opiskelijat myös panostavat tehtäviin todella paljon, ja studio-kursseilla oppilaat antavat kritiikkiä toistensa töistä opettajan lisäksi. Ilmapiiri täällä on todella avoin, ja opiskelijoilla on into opiskella sekä kehittyä taiteilijoina.

Suosittelisin OCAD Universityä vaihtokouluksi sellaisille oppilaille, joilla opiskelumotivaatio on korkealla. Täällä pääsee tekemään töitä, varsinkin jos valitsee itselle haastavia kursseja tai täysin uusia osaamisaloja. Kursseja on todella monipuolisesti, joten vaihtoehtoja on paljon. Kurssimaksuja on hieman ja UHIP -sairausvakuutuksesta on maksettava myös. Yleisesti ottaen on hyvä olla jonkin verran säästöjä, sillä Toronto on suurinpiirtein Suomen hintaluokkaa, jollei jopa hieman korkeampi.

OCAD oli minulle ehdottomasti oikea vaihtoehto, enkä kadu hetkeäkään tänne tulemista. Toronto on monimuotoinen ja monipuolinen kaupunki, josta löytyy aina tekemistä. Vaikka Toronto on asukasluvultaan Kanadan suurin kaupunki, se ei tunnu siltä. Tänne on ollut helppo sopeutua, ja tuntuu kuin olisin kotona. Täältä tulee olemaan vaikea lähteä pois.

0 comments: