sunnuntai 4. lokakuuta 2009

TTVO vahvasti mukana manSEDANsen päivätapahtumissa Finlaysonilla


Elektronisen musiikin ja kulttuurin festivaalin manSEDANsen päivätapahtumat laajenevat tänä vuonna koko festivaaliviikon mitalle ja myös sisällön ja kohderyhmiensä osalta. Finlaysonin alueella Mediamuseo Rupriikin tiloissa sijaitseva Vooninkisali täyttyy näyttelyviikon ajaksi installaatioista ja mediataideteoksista, joiden lisäksi tilassa järjestetään monipuolinen elektroniseen kulttuuriin syventyvä seminaarien, luentojen ja työpajojen sarja.

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Kari A. Hintikka: Ihminen, kone, taide Ti 06.10. 14.15-16.00
Tutkija Kari A. Hintikka tarkastelee työssään ihmisiä, koneita, verkkoja, tekoelämää ja niiden sulautumia. Hintikan manSEDANse-luento lähtee liikkeelle näyttelytilan sisällöstä ja tutustuttaa sen avulla kuulijaa ihmisen sekä koneen sekä biologian ja kybernetiikan väliseen suhteeseen 1800-luvulta vuoteen 2075.
Samalla tarkastellaan alan keskeisiä pioneerivaikuttajia ja teorioita sekä esimerkkejä elokuva- ja videonäyttein sekä valokuvin. Luennon kannalta keskeisiksi käsitteiksi ja vaikuttajiksi muodostuvat Markus Copper, Hiroshi Ishiguro, Steve Mann, Stelarc, Kevin Warwick, mediaekologia, parviäly ja singulariteetti.

manSEDANse Play! Ke 7.10: (englanninkielinen)
14:15-14:45 Jaakko Stenros, Pelien yhteiskunta
15:00-16:00 Onko peleistä taiteeksi? -paneeli, vetäjänä Olli Sotamaa, mukana Jaakko Stenroos, Jussi Holopainen (Nokia), Arto Koskinen (Dicework Games) ja Juho Hartikainen (Score/TTVO)
16:15-18:00 Pelinkehityskerho Score esittäytyy: Juho Hartikainen, Teemu Haila ja Juhani Hujala kertovat Scoren toimintaperiaatteista, esittelevät Scoren uusia peliprojekteja sekä kertovat Scoren pelien syntyprosessista ja pelisuunnitteluun liittyvistä tekniikoista. Pelinkehityskerhon suunnittelemia pelejä pääsee myös kokeilemaan näyttelytilassa koko viikon ajan.

TTVO Showcase Pe 09.10.
TTVO Showcase -kokonaisuus perjantaina esittelee uutta ja mielenkiintoista mediataidetta TAMK:in kuvataiteen koulutusohjelmalta. Tapahtumassa on esillä nykyisten ja entisten opiskelijoiden töitä.

TTVO on manSEDANsen yhteistyökumppani.

Lisäksi paljon muuta ohjelmaa, katso
manSEDANse Finlayson

manSedanse elektronisen kulttuurin ja musiikin festivaali

Kuva: manSEDANsen päivätapahtumat löytyvät Finlaysonin Väinö Linnan aukion Kuusvooninkisesta. Sisään Mediamuseo Rupriikin ovesta.

0 comments: