keskiviikko 21. lokakuuta 2009

AVO esittää: Pumpulivallankumous


AVO 09 Pumpulivallankumous
24.10-22.11.2009
Finlayson, Tays, Tampereen keskusta


Neljättä kertaa järjestettävä AVO-kaupunkitaidetapahtuma avaa taiteelle ovet ulos perinteisistä galleriatiloista. Näyttelyn teokset käsittelevät vallankäyttöä ja sosiaalisia normeja, yksilön sisäisen maailman ja häntä ympäröivän maailman ristiriitoja sekä kaupunkikulttuurin ilmiöitä, jotka antavat toivoa siitä, että voimme vaikuttaa omaan tilaamme.

Teoksissaan taiteilijat pohtivat, olemmeko osa suurempaa koneistoa, vai onko ihmisen mieli niin voimakas, että ulkoiset kiellot ja poliittinen historia eivät määritä todellisuutta. Pumpulivallankumouksen tarkoituksena ei ole tuottaa passiivista katsojaa, vaan aktiivinen kokija - yksilö ei ole koskaan kasvoton tai korvattavissa oleva.

Näyttelyssä on mukana maalauksia, valokuvia, videotaidetta, veistoksia ja performansseja. 25 taiteilijaa esittäytyy kaupunkilaisille Finlaysonin alueella, Tampereen yliopistollisessa sairaalassa sekä keskusta-alueella.

Näyttelyn taiteilijat ovat Mari Aaltonen, Liisa Ahlfors, Renee Altrov, Mikael Kinanen, Anna Knappe, Sampsa Kuha, Riikka Kunnari, Tuija Lappalainen, Essi Laurila, Satu Leppänen, Petra Lukkari, Minna Mukari, Aapo Nikkanen, Vili Nissinen, Karoliina Paappa, Leena Pukki, Stina Riikonen, Pekko Rinkinen, Jukka Silokunnas, Liina Soosaar, Mikko Torvinen, Martta Tuomaala, Kristian Tuomainen, Milena Tähkäaho ja Juho Viitala.

AVO on valmisteltu osana TAMKin kuvataiteen koulutusohjelman opintoja.

AVO-näyttelyn verkkosivut (mm. teosten esittely)

1 comments:

Milla Laasonen kirjoitti...

Kuulostaa juuri siltä, mitä tarvitsen virikkeeksi tähän syksyyn.