perjantai 2. lokakuuta 2009

DonkeyPedia voitti Ubikisan


Nokia Ubimedia MindTrek Awardin voittajat palkittiin eilen MindTrek-konferenssissa. Voitto meni Hollantiin Joost van Eedenin ja Frank Alseman Donkeypedialle. Toisen palkinnon voitti Katrina Bekessyn (USA) älykäs roskakori Ping, ja pronssisijan voitti saksalaisen Jan Rotersin mobiili liikennevalo-opas.

Kolmatta kertaa järjestetyn kisan organisoi TAMK/TTVO yhdessä Tampereen teknillisen yliopiston ja Jokapaikan tietotekniikan osaamiskeskus/Hermian kanssa.

Donkeypedia yhdistää hauskalla tavalla vanhanaikaisuuden uuteen teknologiaan ihka oikean aasin avulla. Mies ja aasi kiertävät kulkureina eri kaupungeissa keräten lapsilta informaatiota turisteja kiinnostavista asioista. Tieto tallentuu aasin selässä olevaan tietojärjestelmään ja on nähtävillä Internetissä. Tämä on rohkea tuulahdus uudenlaisesta ajattelusta.

Ping the Smart Trash Bin on nimensä mukaisesti älykäs roskakori, jossa sulautetun tietotekniikan avulla annetaan mielenkiintoinen panos kierrättämiseen. Se on tämän päivän työkalu ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja toimii mainiona esimerkkinä sulautetun tietotekniikan rajattomista mahdollisuuksista yhteiskunnan parantamiseen askel askeleelta.

Mitä jos ubimediaa ei käytetäkään laajentamaan aistejamme vaan korvaamaan niitä? Traffic Light Detector tarjoaa tähän oivan ratkaisun. Se on yksinkertainen sovellus ja toimii käytännön apuna näkövammaisten turvalliseen kulkemiseen teitä ylitettäessä. Tämä innovaatio rohkaisee jatkamaan tutkimus- ja kehitystyötä aistien ja stimulaatioiden parissa.

MindTrek
Nokia Ubimedia MindTrek Awards

Donkeypedia
PING: The Smart Trash Bin
Traffic Light Detector

Kuva: Kukitetut ja rahapalkitut voittajat oikealta vasemmalle: Jan Roters, Katarina Bekessy, Frank Alsema ja Joost van Eeden.

0 comments: