lauantai 3. lokakuuta 2009

Arktinen vimma kutsui Electricianin, Ennustuksen ja Piilon


Arktinen vimma elokuva- ja mediafestivaali kutsui Vimma 09 -kilpailuun tarjotuista 40 teoksesta 18 elokuvaa, kriteereinä ilmaisun elokuvallisuus ja tuotannon ammattimaisuus. Joukossa on kolme TTVO:n elokuvaa:

The Electrician on Miina Alajärven ohjaama tarina sähkötuolin käyttäjästä, Marvinista, jonka pitää löytää uusi tapa käyttää erikoista kykykään kun hän menettää työnsä.
Elokuvan verkkosivut, trailer
Kaikki jutut The Electrician -elokuvasta

Ennustus on Anna-Kaisa "Niisku" Haapalan ohjaama epookki joka sijoittuu vuosille 1948-1956. Käsikirjoitus perustuu tositapahtumiin ja se kertoo yhden perheen traagisen tarinan sodan jälkeisestä jälleenrakennusajasta.
Verkkosivut, trailer
Kaikki jutut Ennustuksesta

Piilo on Aleksi Närvän ohjaama jännityselokuva kahdeksanvuotiaasta Kasperista, joka kohtaa kaksi murtovarasta ollessaan yksin kotona. Elokuva asettaa lasten ja aikuisten maailmat rajusti vastakkain ja esittää pohjimmaisena kysymyksen: voiko lapsi selvitä äärimmäisestä tilanteesta yksin?
Piilon verkkosivut, myös trailer
Piilo-elokuvasta enemmän tässä blogissa

Arktista Vimmaa -viikon aikana 4.-8.11.2009 Rovaniemellä on tarjolla Pohjoismaiden ja Arktisten alueiden elokuva- ja mediatuotannon parhaimmistoa. Vuoden pääteemana on ruotsalainen elokuva. Elokuvaelämysten lisäksi festivaali tarjoaa ajankohtaista tietoa asiantuntijaseminaareissa ja tuo tekijät yhteen illanviettojen merkeissä.
Arktista vimmaa

Kuva elokuvasta Ennustus. Valokuvaaja Pauli Kopu

0 comments: