tiistai 13. lokakuuta 2009

TARINA asetti ehdokkaansa Tamkon valtuustovaaleihin


Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän koulutusohjelmien ainejärjestö TARINA päätti kokouksessaan yksimielisesti tukea yhdistyksen puheenjohtajaa Emmi Nuorgamia Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan valtuustovaaleissa marraskuussa 2009.

”Emmi on nyt toiminut kaksi kautta TARINAn puheenjohtajana, ja sen on kyllä huomannut. Oppilashuoltotyö ja koulutuspolitiikka on viety ihan uusiin sfääreihin, ja TARINA tekee nykyään muutakin kuin järjestää bileitä.” sanoo TARINAn varapuheenjohtaja Pauli Kopu.

Nuorgam on TARINAn puheenjohtajuuden lisäksi toiminut vuoden 2009 Tamkon valtuustossa sekä Tampereen ammattikorkeakoulun hallituksessa. Vuonna 2009 Nuorgam mm. veti työryhmää, joka kirjoitti Kelan opintotukikäytänteet uusiksi ja antoi lausuntonsa Samokin kautta Opetusministeriölle.

Nuorgam näkee seuraavan vuoden käännekohtana niin koko koulun kuin opiskelijakunnankin kannalta. ”Tämä vuosi on ollut mielenkiintoinen monella tapaa, ja on ollut mahtavaa olla TAMKin hallituksessa nostamassa keskusteluun myös kulttuuriopiskelijoiden asioita. Keväällä käytiin pitkät keskustelut mm. lyhyen vaihdon apurahoista; ei koulun johdolla ollut minkäänlaista realistista käsitystä siitä, että festarit ovat meille muutakin kuin kännäysreissuja.”

TARINA haluaa omalta osaltaan varmistaa sen, ettei Tamkon tai TAMKin kahvipöytäkeskusteluissa unohdeta Finlaysonilla olevia kulttuurialan opiskelijoita. ”Keskusteluun tarvitaan mukaan vahva osaaja, jolta ei taatusti lopu juttu kesken.” Kopu toteaa.

Tamkon valtuustovaalit käydään 3.-4.11.2009. Valtuustoon valitaan 21 opiskelijaa Tampereen ja Pirkanmaan ammattikorkeakouluista. Finlaysonin vaalitoimipiste on avoinna kello 10:00 - 16:00 molempina päivinä. Äänioikeutettuja ovat kaikki Tampereen ja Pirkanmaan ammattikorkeakouluun läsnäolevaksi ilmoittautuneet ja oman opiskelijakuntansa jäsenmaksun todistettavasti suorittaneet opiskelijat.

TAMK ja PIRAMK yhdistyvät TAMKiksi vuoden alussa, samoin opiskelijakunnat Tamko ja PAKO yhdistyvät Tamkoksi.

Tarina
Tamko

0 comments: