sunnuntai 16. marraskuuta 2008

Pekko pukkaa Bondia ja Potteria Lontoossa


"i did this..or part of it..well, some seconds" on vieressä näkyvän kuvan kuvateksti. Kopioin sen Pekon kuva-albumista Facebookista. Pekko on ylpeä omasta toteutuksestaan uusimmassa James Bond -elokuvassa.

Timo-Pekko Nieminen aloitti opintonsa Tampereen taiteen ja viestinnän oppilaitoksen äänisuunnittelun suuntautumisvaihtoehdossa 15 vuotta sitten. Elokuvien, kuten Terminator 2 ja Jurassic Park visuaaliset efektit olivat lyöneet hänet ällikällä. Pian hän viihtyikin yhä enemmän mediataiteen ja multimedian opiskelijoiden keskuudessa. Pekko alkoi vääntämään avaruusseikkailuja, ja voitti palkintoja Assemblyssä. Valmistumisensa jälkeen Pekosta tuli TTVO:n visuaalisten efektien opettaja.

Myöhemmin hän muutti firmansa kanssa Helsinkiin, ja teki efektejä ja animaatioita mainoksiin ja muihin tuotantoihin. Suurin produktio oli Jadesoturi, ensimmäinen suomalainen täysipitkä Kung Fu -leffa. Mutta Pekon unelmana pysyi lähtö suuren maailman jättimäisiin elokuvaproduktioihin.

Nyt Pekko on ollut puolentoista vuotta Lontoossa, Technical Director Double Negative Visual Effects -firmassa. Hänen erikosalaansa ovat sumut, räjähdykset ja liekit. Pekon liekkejä nähdäänkin mm. uusimmassa Bond-rainassa. Pekko kertoo viihtyvänsä erinomaisesti työssään ja Lontoossa.

Mutta ei Pekko ole vanhaa opinahjoaan unohtanut. Pari viikkoa sitten hän kävi jälleen pitämässä Visual Effects Workshopin TAMKin viestinnän koulutusohjelman kansainvälisen vaihto-ohjelman, Interactive Media Programmen opiskelijoille, kuten joka vuosi on ollut tapana.

Näet esimerkin siitä, mitä Pekon opettamana voi oppia viikossa tekemään, jos klikkaat linkkiä Glenn Veugenin kurssityöhön. Double negativen sivuilta löydät käleitä efektejä.

Timo-Pekko Niemisen filmografia
Jadesoturi
double negative visual effects

Glenn Veugenin harjoitustyö Pekon kurssilla

0 comments: