torstai 20. marraskuuta 2008

Hollantilaisia digimedian asiantuntijoita kävi kylässä


Hollantilaisen informaatioteknologian ja multimedian uutis- ja informaatiopalvelun, Media Updaten kokoama valtuuskunta kävi tutustumassa suomalaiseen innovaatiotoimintaan ja korkeakoulutukseen tällä viikolla Helsingissä ja Tampereella. Delegaatioon kuului viestinnän toimialajärjestöjen edustajia ja alan koulujen rehtoreita.

Matkan kolmipäiväiseen Tampereen osuuteen vieraat pyysivät järjestelyavun TAMKin viestinnän koulutusohjelmalta, jolla on paljon yhteistyötä hollantilaisten digimediatoimijoiden kanssa.

Vieraiden ohjelmaan kuului käynnit TAMKin Finlaysonin kampukselle, jossa toimivat kuvataiteen ja viestinnän koulutusohjelmat ja proAkatemia, sekä TAMKin pääkampuksella Teiskontiellä. Nokia Innovation Centerissä Hervannassa ohjelmaan kuuluivat innovaatiokeskuksen toiminnan esittelyn lisäksi esitykset eräistä Nokian tutkimusprojekteista, tamperelaisten korkeakoulujen ja yritysten yhteisestä projektitehtaasta, Demolasta, ja sosiaalisen median liiketoiminnan yhteisöstä, SomBizistä. Tampereen yliopiston Hypermedialaboratoriossa käynti kuului myös ohjelmaan.

Tänään ennen kotimatkaa vieraat tutustuivat tamperelaisen Zento Interactiven yhteisöllisiin verkkoprojekteihin.

Vieraat olivat matkaansa ylen tyytyväisiä, yhteistyötä tehdään jatkossakin.

Media Update


proAkatemia
Nokia Innovation Centre
Demola
SomBiz
Tampereen yliopiston hypermedialaboratorio
Zento Interactive

Lue Jak Boumansin matkaraportti

0 comments: