perjantai 7. marraskuuta 2008

Karoliina Paappan valomaalauksia Hirvitalolla


Karoliina Paappa: Potretteja pimeässä
9.11. – 30.11. 2008
Pispalan nykytaiteen keskus
Hirvikatu 10 TAMPERE

Avoinna ti-su klo 12- 18.

Karoliina Paappa osallistui toukokuussa Aleksander Lembken vetämään kansainväliseen valomaalaustyöpajaan (Light Painting Workshop), joka oli osa TAMKin kuvataiteen ja viestinnän koulutusohjelmien kansainvälistä viikkoa ennen Tampere Art Factory -festivaalia. Valomaalaustyöpajassa hankittuja tietoja ja taitoja hyödynnettiin itse festivaalilla, jonka kävijät saivat muistoksi valomaalauksen itsestään.

Valomaalaukset tehdään pimeässä tilassa, jossa valonlähdettä käytetään pensselinä, valoa maalina, kuvattavaa kankaana, ja kamera tallentaa tuloksen. Jokainen teos on ainutlaatuinen.

Kuvataidetta TAMKissa nyt toista vuottaan opiskelevalle Karoliina Paappalle valomaalaus ei päättynyt festivaalille, hän on edelleen hionut taitojaan, ja tuloksia on nähtävissä kolmen viikon ajan Pispalan nykytaiteen keskuksessa.

Karoliina kuvaa näyttelyään:

"Teokset ovat Light Painting - tekniikalla kuvattuja digitaalisia vedoksia akryylilevylle. Kuvat esitetään installoituina tilaan. Työskentelyssäni korostuu performatiivisuus. Kuvat rakentuvat usein vasta kuvaustilanteessa oudoksi sekoitukseksi todellisuutta sekä lavastettuja tilanteita. Pyrin tavoittamaan kuvatessani jotain oleellista kuvattavasta hiljentymällä kuuntelemaan hänen olemustaan. Avoimeksi jää, kertovatko kuvat enemmän niissä esiintyvistä henkilöistä vai minusta; kuvaajasta."

0 comments: