maanantai 22. lokakuuta 2012

Musiikki & Media 2012: Uusia tuulia ja tungosta


Pikkuparlamentti kokosi yhteen kotimaisen
musiikkibisneksen puhutuimmat aiheet Juhani Merimaan johdolla.


Tampereella järjestettiin Musiikki & Media 2012 –tapahtuma 18.-21. lokakuuta. Seminaareista, Lost in Music festivaalista ja Industry Award Gaalasta koostuva ammattilaistapahtuma järjestettiin tänä vuonna 23. kertaa ja Sokos Hotel Ilvekseen keskitetty tapahtuma keräsi reilut 700 alan ammattilaista keskustelemaan musiikin ja median tuoreimmista uutisista ja tulevaisuuden kuvioista.

Osallistuin ensimmäistä kertaa tapahtuman seminaareihin ja näin jälkeenpäin täytyy todeta, että harmittaa suunnattomasti etten ole aiempina vuosina rekisteröitynyt mukaan.

Lost in Music jäi omalta osaltani hyvinkin suppeaksi tänä vuonna. Festivaaleilla esiintyneistä 120 artistista näin neljä. Seminaareissa tuli kuitenkin viihdyttyä toistakymmentä tuntia.

Aiheita oli teeman puitteissa laidasta laitaan ja ainakin seuraavat olivat vahvasti edustettuina: live, radio, televisio, elokuvat, myynti, vienti, jakelu, julkaisu, markkinointi, verkostoituminen, Amerikan valloittaminen, biisien kirjoittaminen ja musiikin tulevaisuus.

Olin mielissäni siitä, että seminaariohjelmaan oli saatu mahdutettua melko paljon myös elokuvaan ja televisioon liittyviä keskustelun aiheita ja päätinkin jo etukäteen osallistua ensisijaisesti niihin. Paikalla oli niin kotimaisia vaikuttajia kuin kansainvälisestikin tunnettuja music supervisoreita. Seminaareista sai melko kattavat perustiedot heidän työtavoistaan ja yleisestä työnkuvasta alalla.

Osanottajamäärät moniin paneelikeskusteluihin olivat niinkin suuret, ettei paikalle edes käytännössä mahtunut. Tämä tympäisi, koska itseltäni jäi kuulematta ainakin yksi uskoakseni mielenkiintoinen keskustelu. Lisäksi jouduin seisomaan melko monta tuntia, koska istumapaikkoja oli rajoitetusti.

Paneelikeskustelujen kestot olivat keskimäärin tunnin mittaisia, joka on mielestäni ihan ok. Sen verran jaksan minäkin kuunnella tarkkaavaisesti.

Muutamaa aihetta oli kerätty pohtimaan peräti 6 panelistia plus moderaattori. Tämä aiheutti muun muassa sen, ettei aiheisiin päästy kunnolla sisään ja yhteenvetokin tuntui monesti vain pintaraapaisulta. Jos käytettävissä olevasta tunnista puolet menee ihmisten esittelyyn, olisiko harkittavan arvoista miettiä kumpi on tärkeämpi, se aihe vai ne ihmiset?

Pieniä murheita, mutta jaettavan arvoisia.

Kaikesta huolimatta lopullinen fiilis oli erittäin positiivinen ja sain paljon uutta ajateltavaa. Minun osaltani Musiikki & Media 2012 päättyi lauantaina Paapan Kapakkaan, jossa muun muassa Pikku Kukka ja Samuli Laiho esiintyivät. Aamupäivän seminaarien ja iltapäiväkeikkojen innoittamana lähdin aurinkoisin mielin kotiin säveltämään.

Suuret kiitokset tapahtuman järjestäjille, sekä TAMKille viulujen maksamisesta. Ensivuonna joudunkin sitten mitä todennäköisimmin maksamaan koko lystin itse.

Syysterveisin,
Jesse Soini
Äänisuunnittelu
EloTV ’09

0 comments: