tiistai 9. lokakuuta 2012

Kuvataiteen koulutusohjelma näkyi Tampereen TaidemessuillaKuvataiteilija Jarno Vesala valittiin vuoden 2013 nuoreksi taiteilijaksi. Palkinto on 20 000 euron suuruinen ja sisältää lisäksi yksityisnäyttelyn Tampereen taidemuseossa sekä näyttelyjulkaisun. Valinta julkistettiin Tampereen Taidemessuilla 5.10.2012. Vesala on valmistunut TAMKin kuvataiteen koulutusohjelmasta vuonna 2004. Museojohtaja Taina Myllyharjun haastattelussa Tähtihetki-lavalla hän kertoi, että periaatteessa lopputyönä tehty teos voisi olla esillä tulevassa näyttelyssä. Taiteellinen identiteetti löytyi siis jo koulussa. Kuvassa Vesala vaimonsa kuvataiteilija Katri Monosen ja tyttärensä kanssa. Myös Mononen on valmistunut TAMK kuvataiteesta.

Tampereen Taidemessuilla taideyhteisö Artelesin Teemu Räsänen (kuvassa keskellä) ja Pekka Ruuska (oikealla) tekivät koulutuspäällikkö Juha Suonpäälle ismianalyysin. Se pohjalta oli turvallista laatia pitkälle tulevaisuuteen kantava aiesopimus yhteistyöstä TAMK kuvataiteen ja Artelesin välillä.


TAMK kuvataiteesta 2006 valmistunut kuvataiteilija Kaija Papu seisoi kuin sotilas (tässä istuu) yhteistyössä Antti Pussisen kanssa toteutetun lemmenlukko-kohuteoksen One Love takana. Juha-Veli Jokisen haastattelussa Tampereen Taidemessuilla Tähtihetki-lavalla Kaija kertoi myös laajemmin työskentelystään ja toisesta kuuluisasta teoksestaan eli virkatusta poliisiautosta, joka on esillä nykytaiteen museo Kiasmassa.

Taiteilija, vaatesuunnittelija Jukka Rintalan työnäytökset keräsivät
Tampereen Taidemessuilla suurimmat yleisöt. Oleellinen osa työnäytöstä oli syntyvän teoksen videokuvaus ja projisointi screenille. Kuvataideopiskelija Riikka Enne liekeissä.

Teksti ja kuvat: Antti Haapio.

0 comments: