tiistai 16. lokakuuta 2012

Enemmän kuin pelkkää opiskelua: Kuntoklubi


Viime talvena sain loistavan mahdollisuuden osallistua Kuntoklubi hankkeeseen Nääsville ry:n johdalla. Kaiken kaikkiaan projekti toi yhteen opiskelijoita eri koulutusohjelmista ja käsitti sekä nettisivun että Flash-pelin suunnitelun. Kuitenkin tärkein osuus koostui sarjasta työpajoja kehitysvammaisten ryhmän kanssa Tampereella. Tämä kokemus ja projektin kanssa vietetty aika oli antoisampaa kuin odotin. Nyt teillä on mahdollisuus osallistua hankkeeseen kun etsitään opiskelijoita jatkamaan projektia.

Itse lähdin projektiin mukaan haluten oppia käyttökokemusksesta ja käyttöliitymästä loppukäyttäjien tarpeet huomion ottaen. Näitä opin, mutta matkalla sain kokemusta myös Wordpressilta ja pelisuunnitelusta ja viimeisen roolin, jota olisin odottanut: projektipäällikkö!

Kun nettisivu on paikallaan sekä peli valmis, nyt tarvitaan painonhallintaohjelma ja kuntokortti vielä kannustamaan kuntoklubilaiset liikkumaan ja syömään terveellisesti. Tämä hyvinvointi oli työpajojen pääteema, kun niihin sisältyi liikuntatapahtumia, nettisivua varten piirtämistä, netin käyttöä ja usein keskustelua siitä mikä on terveellistä ja mikä ei. Kaikeksi iloksi hyvinvoinnin aihe oli todella kiinnostavaa kehitysvammaisille. Sopivasti tuli voimakaita keskusteluja ja mielipiteitä aiheesta. Juuri tämän takia projekti oli niin palkisteva näin loistavan kohderyhmän yhteydessä - ei ollut ikinä tylsää!

Ota yhteyttä osoitteen erja.kyllonen ät naasville.fi mikäli olet kiinnostunut osaallistumisesta!

Projekti myös otti haltuun muutamia uusia työskentelymenetelmiä Median koulutusohjelmassa. Kuten kuvassa näkyy, muunmuassa uudenlaisen visuaalisen projektiraportin. Minun mielestä tämän etuuksia oli sujuvampaa palautetta ja keskustelua projektin jälkeen. Pelin toteuttamista varten liityin uuteen peliopintokokonaisuuteen, josta löytyi tiimiin loistavat pelintekijät Angel Lopez ja Johanna Lievemaa. Lopputuloksena syntyi Super-Elli niminen peli, joka sai hyvää palautetta sekä asiakkaalta että kuntoklubilaisilta.

Peli oli vielä kaukainen ajatus sillä hetkellä kun yhtenä pimeänä syysaamuna sain sähköpostin Cai Melakoskelta aiheesta. Vain pari viikkoa sitten esittellin projektin lopputuloksen suomenkielellä Neloskierteen johtoryhmälle, joka oli sekä kiittollinen että tyytyväinen lopputulokseen.
 
Linkit:

0 comments: