maanantai 5. joulukuuta 2011

Valmistuvat kuvataiteilijat Anne Lehtelä ja Laura Rytkönen NUORET 2011 näyttelyssä


Anne Lehtelän teoksesta Tanssi

NUORET 2011
3. joulukuuta - 8. tammikuuta, 2012
Helsingin Taidehalli
Nervanderinkatu 3
ti, to, pe 11–18, ke 11–20, la–su 11–17
ma suljettu


NUORET 2011 näyttely Helsingin Taidehallissa avautui yleisölle lauantaina 3.12. Näyttelyyn haki 436 taiteilijaa 1200 teoksella. Taiteilijoista 56 valittiin itse näyttelyyn. Valittuihin taiteilijoihin kuuluu kaksi keväällä valmistuvaa kuvataiteen opiskelijaa; Anne Lehtelä teoksellaan Tanssi ja Laura Rytkönen teoksellaan Perhe-esitys. Näyttelyssä on myös TTVO:lta aikaisemmin valmistuneita kuvataiteilijoita, Jukka Silokunnas ja Laura Konttinen sekä viestinnän koulutusohjelmasta valmistunut Anastasia Lobkovski.

Nuorten näyttely on pitkän historian omaava, nuorten taiteilijoiden taiteen esittämiseen eriytynyt biennaali. Näyttely on järjestyksessä 116. Suomen Taiteilijaseuran vuosinäyttely, Suomen Taiteilijaseuran kokoama jury on valinnut Taidehallissa nyt esillä olevan kokonaisuuden.
Isoon jurytettyyn näyttelyyn pääseminen on tärkeä meriitti nuorelle taiteilijalle. Paitsi että teokselle ja työlleen saa varsin laajan yleisön ja näkyvyyttä, niin näyttelyyn pääsy toimii eräänlaisena merkkinä hyväksynnästä kentällä tai taideistituutioissa. Näyttelyissä saattaa myös tapahtua yllättävää kontaktoitumista ja teoksia mahdollisesti myydään kokoelmiin ja kuratoidaan toisiin näyttelyihin.
Laura Rytkösen esityksestä Perhe-esitys

Näyttelyn taiteilijoihin voi tutustua tarkemmin näyttelyn sivuilla
Anne Lehtelä 
Laura Rytkönen
Laura Konttinen
Jukka Silokunnas
Anastasia Lobkovski
Perhe-esitys teaser

Teksti: Laura Rytkönen
Lue lisää juttuja Laurasta/Lauralta
|||
TAMKilaiset olivat vahvasti esillä myös Nuoret 2009 näyttelyssä. Lue juttu täältä!

0 comments: