tiistai 27. joulukuuta 2011

Uusi Vuosi alkaa valolla: Kätketty Pyynikki 2.-8.1.2012Pyynikin näkötorni Carita Elkon Kätketty-teoksessa.


Valonauha, osa 5: Kätketty Pyynikki, 2.-8.1.2012

Vietämme parhaillaan päiviä, jolloin yön pituus ja hämärän aika ovat pisimmillään ja pilvisinä päivinä voi tuntua siltä, että valo on kadonnut kokonaan. Näitä viikkoja valaisemaan rakentuu parhaillaan Valovoimainen Pirkanmaa -projektin Valonauha, osa 5: Kätketty Pyynikki, TAMKin TTVO:n valosuunnittelun opiskelijoiden Carita Elkon ja Satu Leskisen valotaideteos.
"Suuret kuuset herättävät kunnioitusta seistessään harjun päällä. Valo kajastaa runkojen välistä, nostaen tutusta luonnosta uusia muotoja. Oli kierrettävä puoli maailmaa löytääksemme vastaparin täältä. Me, kaupunki ja luonto rinnakkain - yhdessä, kauniina."
"Pyynikin näkötorni on monille tuttu, mutta samalla myös unohdettu kohde. Torni näyttäytyy katsojalle uljaana maamerkkinä, mutta sen huipulta paljastuu vielä vaikuttavampi näköala. Ympäröivä metsä on täynnä elämää, liikettä ja arvoituksia. Näkötorni peilaa luonnon valoilmiöitä ja jää auringon laskeuduttua heijastamaan kauneinta iltaruskoa", kertoo Carita Elko 'Kätketty'-valoteoksestaan.
Satu Leskisen Kaiut -teos kuljettaa menneisiin tuokioihin Pyynikin rinteillä.
Kuva: Vapriikin kuva-arkisto, kuvaaja: Axel Tammelander.


Kaiut-videoteoksen suunnitellut Satu Leskinen kertoo: "Mietin mitä kaikkea vanhalla Pyynikin metsällä onkaan meille kerrottavanaan. Tarinoita luonnon muutosvoimasta, mutta myös ihmisistä, heidän riennoistaan ja jokapäiväisestä  elämästä nyt ja silloin."
Kaiut-teos käsittää Vapriikin kuva-arkiston aarteita Pyynikin harjulta ja värittää näin historiallista maisemaa uudella tavalla.

Valovoimainen Pirkanmaa
Ensi viikolla kaikki Pyynikille ihailemaan ainutlaatuista maisemaa uudessa valossa!

-----------
Blogimme viettää myös joululomaa ja hiljaiseloa muutaman viikon. 
Leppoisaa joululomaa kaikille ja riemullista vuodenvaihdetta sekä 
Onnellista Uutta Vuotta 2012!

0 comments: