keskiviikko 21. joulukuuta 2011

24h in Tampere Videomedejan paras media-installaatio


Tampere Art Factory projekti menestys Euroopassa
15. Videomedeja Festival järjestettiin 16-18.12.2011 Serbian Novi Sadissa.
Trent Pancy, Richard Vickers, Anna-Kaisa Nässi ja Erika Kim
viimeistelivät projektia MindTrekin aikana

Yksimielinen Videomedian tuomaristo valitsi verkkoteoksen "24 hours in Tampere, an interactive documentary" Bogdanka Poznanović -palkinnon voittajaksi parhaana media-installaationa. Palkinnon perusteluna oli työn osallistava potentiaali. Parhaalle video/elokuvateokselle myönnettävän Sphinx palkinnon voitti Turun Taideakatemiasta valmistunut Niina Suominen teoksellaan "A Finnish Fable".

24 hours in Tampere on Richard Vickersin ja James Fieldin (University of Licoln School of Media) yhteisöllinen vuorovaikutteinen verkkodokumentti. Projektin tuotanto alkoi viime keväänä Tampere Art Factoryn (TAF) työpajassa jossa opiskelijamme Jani Ilomaki, Robert Niva ja Guanjun Liu sekä vaihto-opiskelija Vaidotas Ambrozaitis (Vilnius Gediminas Technical University) aloittivat sisällön tuotannon Richard Vickersin johdolla.

Ensi-ilta oli TAF-festivaalilla ja sen jälkeen teos on ollut nähtävillä verkko-osoitteessa www.24-hours.in. Syyskuussa Richard Vickers esitteli projektia MindTrek konferenssissa ja sisältöä täydennettiin työpajassa johon osallistuivat TAMKin Median koulutusohjelman opiskelijat Anna-Kaisa Nässi, Trent Pancy, Vesa Rantanen, Erika Kim ja Tuomas Mikola.

24 hours in Tampere on ottanut yleisönsä myös syyskuussa Istanbulin konferenssissa Symposium on Electronic Arts (ISEA) ja marraskuussa EUROPRIX Academic Network Conference tapahtumassa Grazissa.

Lue lisää projektista...
|||

0 comments: