torstai 10. marraskuuta 2011

Postikortti Lissabonista, osa 1

Studiomestari Miguel Baptista perinteisessä,
nostalgisin laitteistoin varustetussa TV-studiossa.


Olen tämän viikon ajan Erasmus -opettajavaihdossa Lissabonissa partneriyliopistossamme, joka on Escola Superior de Comunicação Social. Minut vastaanotti erittäin ystävällinen kansainvälisten asioiden koordinaattori Carla Ruivo, joka oli järjestänyt tapaamiset koulun vice presidentin (olisikohan titteli suomeksi varakoulutusjohtaja?) Carla Medeirosin ja tuotannon opettajan Sandra Mirandan kanssa. 
Tapaamisten ja luentojen lomassa sain eilen tutustua myös koulun studioihin studiomestari Miguel Baptistan johdolla. Koulusta löytyy kaksi radiostudiota, 10 Avid-leikkauspistettä, tosin melko ahtaissa tiloissa, ja peräti kaksi TV-studiota. Toki opiskelijoitakin on paljon enemmän kuin TTVO:lla! Opiskelijat tuottavat joka viikko 20 minuutin tv-ohjelman Portugalin yleisradioyhtiön kanavalle. Toinen TV-studio herätti nostalgisia tunteita, mutta toinen, kokonaan digitaalinen virtuaalistudio teki vaikutuksen.


Virtuaalistudion vihreää maisemaa.


Illalla minulla oli ilo nauttia illallista kahden entisen IMP-vaihto-opiskelijamme, Micaela Paivan ja Ricardo Menesesin kanssa Bairro Altossa! Micaela ja Ricardo lähettävät terveiset kaikille ystävilleen Suomeen!


Micaela Paiva ja Ricardo Meneses Bairro Altossa.


Terveisin Sohvi S.

0 comments: