Sankt Peter, entinen kirkko ja nykyinen kulttuurikeskus |
Youth as Refugees –yhteisötaideprojekti kutsuttiin jo toiseen näyttelyyn Saksassa. Aiemmin Dortmundin Inter-cool 3.0 –näyttelyssäkin esillä ollut työ kutsuttiin mukaan Frankfurtissa järjestettyyn Grenzlinien/Borderlines 2 -näyttelyyn.
Grenzlinien 2 järjestettiin Frankfurt am Mainin Sankt Peter-kulttuurikeskuksessa 20.-24.11.2010. Näyttelyn teema oli maantieteelliset rajat ja niiden ylittäminen ja se esitteli siirtolaisuudesta ja pakolaisten vaikeuksista kertovia teoksia kolmeltatoista eri taiteilijalta ja taiteilijaryhmältä. Taidenäyttelyn lisäksi Sankt Peterissä järjestettiin keskustelutilaisuus Euroopan rajoista ja maahanmuuttopolitiikasta sekä teatteriesityksiä.
Grenzlinienin nettisivut
Jaana Ristola laittamassa Youth as Refugees –sivustoa esille |
Youth as Refugees –ryhmän jäsenet Anna Knappe ja Jaana Ristola matkustivat Frankfurtiin auttamaan näyttelyn rakentamisessa ja osallistumaan avajaisiin. Frankfurtissa näyttelyn ideoinnista ja toteutuksesta vastannut kuvataiteilija Raul Gschrey piti TAMKin opiskelijoista hyvää huolta kierrättäen heitä tutustumassa kaupungin taide-elämään. Frankfurtissa olikin juuri kyseisenä viikonloppuna avoimien ovien päivät ateljeissa ja useissa gallerioissa, joten matka tarjosi sekä taide-elämyksiä että arvokasta tietoa kuvataiteilijan ammatissa toimimisesta Euroopassa.
Anna Knappe Sankt Peterissä Alex Wolfin valokuvasarjan ”Ramadan in Calais” vieressä |
Vaikka Frankfurtilla on maine liike-elämän ehdoilla elävänä pankki- ja kauppakaupunkina, on siellä myös erittäin aktiivinen taiteilijayhteisö, joka järjestää tapahtumia ja näyttelyitä ja pitää yllä monipuolista kulttuurielämää. Frankfurtissa taide ei rajoitu vain galleriatiloihin ja museoihin vaan se tuodaan kaupunkilaisten luokse kaduille ja erilaisiin väliaikaisiin taidekeskuksiin, joita on perustettu mm. tyhjiin liiketiloihin. Myös Grenzlinienin näyttelypaikkana toiminut Sankt Peter on rakennettu alunperin kirkoksi, mutta toimii nykyisin kulttuurikeskuksena.
Anna Knappe
Youth as Refugees
0 comments:
Lähetä kommentti