maanantai 27. joulukuuta 2010

Golden Pineapple -palkinto Eevi Korhoselle


(Read this story in English)
Vuoden 2010 Golden Pineapple pelisuunnittelukilpailun tulokset julkistettiin joulun alla. Valittuja ehdokkaita arvioitiin ei pelkästään yleisöäänestyksen perusteella, vaan kaikilla pelikonseptin suunnittelun kriteereillä: pelattavuus, haasteellisuus, oppimistulokset, budjetti jne. Kaiken kaikkiaan 20 parasta valittiin lähempään tarkasteluun 70 kilpailutyön joukosta, jotka tulivat kymmenestä Euroopan maasta. Näistä kahdestakymmenestä karsittiin vielä kolme parasta jokaiseen kategoriaan.

Kaksi palkituista peleistä suunniteltiin Engage Learning Summer Schoolin aikana Demolassa Tampereella. Summer Schoolin järjesti FH Joanneum, itävaltalainen Grazissa sijaitseva ammattikorkeakoulu, ja sitä isännöi TAMKin Median koulutusohjelma.

"Sorting Rush" ja sen tekijät Jamie Myland, Eulalia Guiu ja Anuja Dharmaratne voittivat kategoriassa Paras opettava konsepti. "Parhaan opettavan tai sivistävän pelikonseptin kategoriassa ehdokkaan täytyi olla ainutlaatuinen sekä sopiva kohdeyleisölle. Sen täytyi myös käyttää kohdealustaa mahdollisimman hyvin."

"Cyber Hero" ja sen tekijät Eevi Korhonen, Erik Ortman ja Kenneth Swedlund voittivat kategoriassa Paras sosiaalisesti osallistava konsepti. "Parhaan konseptin sosiaalisen osallistavuuden kategoriassa täytyi osoittaa potentiaalia itsetunnon ja oppimismotivaation nostamisessa sekä edistää yhteisöön tai yhteiskuntaan osallistumista ja siten myötävaikuttaa sosiaaliseen osallistamiseen tietoyhteiskunnassa."

"Sorting Rush" oli myös yleisön suosikki kahden äänen marginaalilla Cyber Heroon verrattuna.

"Cyber Hero" tiimin jäsen, Eevi Korhonen, on TAMKin kansainvälisen Median koulutusohjelman 2. vuoden opiskelija.


Täältä löydät kaikki Golden Pineapple voittajat
Lue lisää kilpailusta ja kesäkoulusta englanninkielisestä Artmedia-blogistamme

0 comments: