perjantai 10. joulukuuta 2010

EVA - visuaalisen kulttuurin uusi kansainvälinen korkeakoulu

EVAn koordinaattori, professori Doru Pop vetämässä opetussuunnitelmatyöpajaa

Viime viikonloppuna käynnistyi uusi EU-projekti, European Virtual Academy, Transylvanian pääkaupungissa Clujssa, Romaniassa. Seuraavan kahden vuoden aikana rakennamme EVAn visuaalisen kulttuurin kampuksen kursseineen, kirjastoineen, laboratorioineen ja avoimine oppimisfoorumeineen digitaaliseen verkkoavaruuteen.

Värväämme oppimisen kärkiasiantuntijat - opiskelijat - rakentamaan kampusta. Professorit, lehtorit ja taitelijat ovat jo valmistelemassa yhdeksää ensimmäistä pilottikurssia, jotka alkavat ensi syksynä. Kampuksen yleiskieli on englanti, mutta kurssit toimivat myös romaniaksi, italiaksi, saksaksi, unkariksi ja suomeksi.

EVA antaa viestinnän ja kuvataiteen opiskelijoille mahdollisuuden osallistua kansainväliseen vaihtoon aidosti kansainvälisessä ympäristössä matkustamatta minnekään. Suunnitelmissa ei ole kansainvälisen opiskelijavaihdon vähentäminen, EVA vain lisää ja monipuolistaa vaihtoehtoja.

Me EVAlaiset olemme tässä vaiheessa Babes-Bolyai yliopisto, Cluj, Romania (koordinaattori), Milano-Bicocca yliopisto, Milano, Italia, Hochschule Mittweida ammattikorkeakoulu, Mittweida, Saksa, Transylvanian unkarilainen Sapientia yliopisto, Cluj, Romania ja Tampereen ammattikorkeakoulu.


Kun hanke on saatu alulleen, kutsutaan myös muita korkeakouluja mukaan.


Hanketta rahoittaa Euroopan unionin elinikäisen oppimisen ohjelma.


EVAn verkkosivut avautuvat huhtikuussa.


Cai Melakoski
|||

0 comments: