lauantai 7. elokuuta 2010

From Assembly with love, vol. 3

Kolmas ja toiseksi viimeinen päivä Assyilla, joten ajattelin tämän olevan hyvä aika avata Assemblyn arkea ja kulttuuria blogin lukijoille. Tänään on luvassa tapahtuman kohokohta eli demokompot (kompot = kilpailut). Demot tarkoittavat tässä yhteydessä tietokonekoodilla generoituja audiovisuaalisia teoksia, ja niiden ympärille koko Assembly alunperin muodostuikin. Demot ovat siis tapahtuman historiallinen sydän, ja vaikka tapahtuma onkin levinnyt myös muille alueille, ovat demot erittäin tärkeä osa Assemblya myös nykyään. Demotiimit kilpailevat erilaisissa sarjoissa kuten esimerkiksi oldskool (sallittu ainoastaan ennen vuotta 1993 julkaistuilla laitteilla kuten Commodore 64 ja NES pyöriville demoille) ja 4k (koko tiedoston on oltava alle 4 kilotavua). Demokompojen voittajat ovat todellisia koodauksen taidonnäytteitä, jotka vaativat usean ihmisen koordinoitua yhteistyötä.


Kuva eilisistä ilmakitaran soiton kilpaluista. Kilpailukappaleena oli Lordin "Hard Rock Hallelujah"

Assemblyilla järjestetään myös paljon muita kilpailuja. Toisin kuin yleisesti voisi olettaa, Assembly kannustaa myös liikkumaan järjestämällä koripallo- ja sählyturnauksia. Lisäksi on myös tietokoneiden ystäville tutumpia lajeja kuten disketin ja CD:n heitto. Kilpailla voi myös passiivisemmin kuten koristelemalla oman tietokoneensa tai tietokonepaikkansa.


Tässä esimerkki mielenkiintoisesta tietokonekotelosta.

Ständimme on edelleen pystyssä vaikka karkit ja muut jaettavat alkavat olla lopussa. Pelejä on pelattu ahkerasti (ainakin sändillä istuvien toimesta). TiKolaiset ovat osoittaneet urheutensa ja väsymättömyytensä (tai hulluutensa ja energiajuomien mestaruutensa) pitämällä vahtia ständillä kellon ympäri molempina öinä, joten olemme säästyneet jokailtaiselta ja -aamuiselta ständin arvotavaroiden pois- ja paikalleraahaamiselta.

Huomenna koittaa jo haikea lähtö joten tarkistakaa vielä huomenna loppuraportti.

Teksti: Eevi Korhonen, 09IMP opiskelija
|||
Assembly
Kaikki jutut Assemblystä
||| 

0 comments: