sunnuntai 1. elokuuta 2010

Emmi on TAMKin lähettiläs YK:ssa

Emmi Nuorgam

Eduskunta has requested to follow you on Twitter!

Näitähän nämä on, joka sortin twitter-pyyntöjä satelee sitä enemmän mitä enemmän tweettaa. Normaalisti en ole näille juuri korvaani lotkauttanut, mutta muutaman sekunin murto-osan mietin, voinko kyseistä pyyntöä hyväksyä.

Viikkoa aiemmin täytin ESTA-hakemuksen, jonka jokaisen ulkomaalaisen Visa Waiver -ohjelman alaisuudessa Yhdysvaltoihin matkustavan henkilön tulee täyttää. Hakemuksessa kyseltiin eurooppalaisen mittapuun mukaan ehkä jopa idioottimaisia asioita; olenko pidätetty vakoilusta, kidnapannut lapseni tai salakuljettanut huumeita. Ja jos ei eurooppalaisen, niin ainakin oman mittapuuni.

Muutamaa viikkoa aiemmin iltapäivälehdet oli vuorattu venäläisen vakoojan kuvilla ja iltapäivälehtien mukaan jenkit olivat taas aivan pähkinöinä. Olen nyt muutaman yön valvonut ja miettinyt, että miten selitän (huhupuheiden mukaan) innokkaille tullihenkilöille että kyllä, Suomessa on ihan normaalia kaveerata puolueiden kanssa ja ei, en ole vakooja vaikka tweettauksiani mikä taho seuraisikin. Ja että Suomi ei enää ole osa Venäjää ja vaikka prikulleen missiltä näytänkin niin olen vain tavan opiskelija. Huomaatteko, tyhmyys tarttuu jo ennen kuin olen jalallanikaan astunut koko maahan..

Varsinainen laskeutuminen Yhdysvaltain maaperälle tapahtuu maanantaina 2.8.2010. Tai ainakin lento lähtee tuolloin aamupäivästä. En edelleenkään ole aivan perillä aikaeroista tai lentoajoista, mutta luotan siihen että Finnair vie perille vaikka itse en ihan kartalla olisikaan. Mukaani lähtee myös noin 50 muuta suomalaista ja yhdessä muodostamme Suomen delegaation YK:n järjestämässä Annual Youth Assembly -tapahtumassa. Jos tähän porukkaan ei mahdu yhtään neuroottista kartta-kompassi-aikataulu-tuulensuunta-orientoitunutta ihmistä, niin jo on kumma!

Keväällä TAMKin rehtori Markku Lahtinen kyseli erään kokouksen jälkeen, että olisinko kiinnostunut lähtemään New Yorkiin seminaariin, joka käsittelee tulevaisuuden johtamista ja yrittämistä. Ai että olisinko?! TAMK tarjoutui lähettämään matkalle kaksi henkilöä opiskelijakunnan hallituksesta ja matkakumppanikseni valikoitui opkun hallituksen kv-vastaava Riika Poikela. Kun seminaarin ohjelma kesällä alkoi muotoutua, menin vielä enemmän hajalle: puhujina olisivat mm. Al Gore, Oprah ja Alicia Keys.

Lähtöön on nyt kaksi päivää, enkä töiltäni ole ehtinyt juuri ajatella koko reissuun lähtemistä. Mitä lähempänä maanantaiaamu on, sitä enemmän verenpaineet nousevat. Kehotin jo erästä Hämeenlinnasta mukaan lähtevää ystävääni ottamaan mukaan superpaljon Valiumia ja varautumaan siihen, että ensimmäiset kaksi päivää vain istun ja heijaan itseäni hokien "mäoonnykissämäoonnykissämäoonnykissä".

Yritän innostukseltani kertoa koko viikon ajan mitä reissusta jäi käteen. Jos teillä on ehdotuksia siitä, mitä allekirjoittaneen tulisi ehdottomasti New Yorkissa tehdä, niin niitä otetaan enemmän kuin ilolla vastaan!

Kesäterveisin

Emmi Nuorgam

Kirjoittaja on neljännen vuoden tuottajaopiskelija, Taiteen ja viestinnän ainejärjestön TARINAn puheenjohtaja ja opiskelijakunta Tamkon varapuheenjohtaja, joka matkustaa ensi kertaa pois Euroopasta.

Seuraa Emmin edesottamuksia Twitterin kautta
Lisää seminaarista
Seminaari Youtubessa
|||

0 comments: