perjantai 18. syyskuuta 2009

Tampereen ensimmäinen Guerrilla Lighting -valotempaus oli menestys!


YO-talo, suunnittelija Essi Santala Kuva: Riikka Kunnari

Laululava, suunnittelija Otto Suojanen Kuva: Riikka Kunnari

Laululava, suunnittelija Tiina Järvinen Kuva: Riikka Kunnari

Ojakatu, suunnittelija Elina Nopanen Kuva: Riikka Kunnari

Klubi, suunnittelija Crista Parviainen Kuva: Riikka Kunnari
(Klikkaa kuvia, saat suuremmat versiot)

Torstai-iltana Tampereen keskustorille oli kerääntynyt suuri joukko yleisöä seuraamaan ensimmäistä Guerrilla Lighting -valotempausta. Samanlaisiin takkeihin sonnustautuneet 50 valonkantajaa, kohteiden valaistussuunnittelijat ja järjestäjät muodostivat kulkueen terän. Perässä kulki noin tuhatpäinen yleisö. Valokulkuetta säesti Swaeg Collective Tampereelta.

Valotempauksen tehtävänä oli vallata kadut valolla hetkeksi ja pukea neljä arkkitehtonista kohdetta uusiin pimeän ajan pukimiin. Tempauksella valosuunnittelijaopiskelijat halusivat suunnata kaupunkilaisten huomion unohdettuihin arkkitehtuurihelmiin ja samalla hauskalla tavalla näyttää mitä valolla voi saada aikaan kun on taitavat toteuttajat.

Ensimmäinen valaistuskohde oli YO-talo, joka sädehti kauniin kultaisena. Toisena kohteena nähtiin Näsipuiston laululavalla kaksi eri versiota valomaailmasta musiikilla säestettynä. Kolmantena Tampereen "ranskalaisen korttelin" Ojakatu puettiin uuteen valoon ja viimeisenä valonkantajat herättivät Klubin julkisivun eloon. Kaikki kohteet saivat yleisöltä ihastuneen vastaanoton ja raikuvat aplodit.

Järjestäjinä tapahtumassa olivat SuperMukava-designliike sekä TAMK taide ja viestintä, valoilmaisun opiskelijat ohjaajinaan valaistussuunnittelijat Annukka Larsen ja Antti Hiltunen. Valonkantajina toimivat DesignOnTampere -tapahtuman rekrytoima suunnittelijajoukko ja TAMK taiteen ja viestinnän opiskelijat.

Teksti: Annukka Larsen

Guerrilla Lighting
DesignOnTampere
Blogi

Laajempi juttu tässä blogissa

Guerilla Lighting Aamulehdessä (myös video)
YLE Tampereen juttu (äänessä myös Annukka Larsen)

0 comments: