perjantai 18. syyskuuta 2009

Pirkanmaan Triennaalissa näkyy TTVO:n vaikutus


Pirkanmaan 4. triennaali
Tampereen taidemuseo 19.9.2009–3.1.2010,

Taidekeskus Mältinranta 19.9.–6.10.2009,
MEDIAtunneli Finlaysonin alueella 18.9.– 15.10.2009
Hiekan taidemuseo 19.9.–20.12.2009.

Pirkanmaan 4. Triennaali avautuu otsikolla Poliittista, henkilökohtaista, kuvitteellista lauantaina 19.10. Tampereen taidemuseossa, Taidekeskus Mältinrannassa, Hiekan taidemuseossa ja Mediatunnelissa sekä lukuisissa Sputnik-näyttelyissä ja tapahtumissa eri puolilla kaupunkia.

Näyttelyn kuraattori Paula Toppila kutsui näyttelyyn mukaan yhteensä 27 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää, joista merkittävä osa (16) on valmistunut Tamkista tai aikoinaan TTVO:lta kuvataiteilijaksi ja mukana ovat myös lehtorit Fanni Niemi-Junkola ja Minna Suoniemi.

Triennaalin taiteilijat ovat Jan Anderzén, Bargain - ryhmä, Krister Gråhn, Hanna Jaanisoo, Villu Jaanisoo, Henna Joronen, Janne Laine, Henrietta Lehtonen, Aino Louhi, Fanni Niemi-Junkola, Kaija Papu, Saara Piispa, Marja Pirilä, Antti Pussinen yhteistyössä Martta-Kaisa Virran kanssa, Tomas Regan, Kati Roover, Tuomo Rosenlund, Minna Sarvanne, Sanni Seppä, Jyrki Siukonen, Kaisa Soini, Minna Suoniemi, Sami Sänpäkkilä, Samppa Törmälehto, Jarno Vesala, Sampsa Virkajärvi.

Lisäksi mukana on Sarjakuva-omakustanteita mm. seuraavilta tekijöiltä:
Tiitu Takalo, Johanna Lonka, Kaija Papu, Aino Louhi, Anna-Kaisa Laine, Hannamari Matikainen, Sanni Seppä ym.

Myös näyttelyn Sputnik -ohjelmistossa näkyy TTVO: Hirvitalolla, Rajatilassa, Huoltamolla, Perfossa ja Nykytaiteen museon projektissa on mukana tuttuja nimiä.

Onnittelut taiteilijoille!

Teksti: Minna Suoniemi

Tampereen taiteilijaseuran triennaalisivut

Triennaali Tampereen taidemuseon sivuilla

Kuva: Fanni Niemi-Junkolan Torni


0 comments: