torstai 24. syyskuuta 2009

Koirien haukkua ja kauppa-auton natinaa -Pirkanmaan äänimaisemia kerättiin yli 60 kohteesta


Maaliskuussa alkanut Pirkanmaan äänimaisemat –hanke on herätellyt ihmisiä kuuntelemaan ympäristöään ja kiinnostumaan ympäristönsä äänistä. Kuvauksia, huomioita ja tallenteita pirkanmaalaisista äänimaisemista kerättiin yli 60 eri kohteesta 14 kunnan alueelta.

Tallennettu ääniperinne on kirjavaa ja monipuolista: tallessa on mm. tunnelmia Viikinsaaren lavatanssien pyörteistä, kalareissun äänimaisemaa Lempäälästä ja ruoveteläisen kauppa-auton nitinää ja natinaa. Näitä ja muita äänityksiä ja kuvauksia voi käydä kuuntelemassa Pirkanmaan äänimaisemien sivuilla.

Äänimaiseman ehdottajille oli jaossa palkinnoksi huikeita äänimaisemajulkaisuja. Arpaonni suosi kolmea osallistujaa: Riia Niemeä, Mauri Kankaanpäätä ja Pessi Parviaista.

Äänimaisemia voi kuulostella vielä tulevan vuoden aikana lastenkeskus Rullassa lasten äänimaisemanäyttelyssä. Muun maailman tietoisuuteen maakunnan äänimaisemat pääsevät tulevana kesänä Kolilla järjestettävässä kansainvälisessä äänimaisema-konferenssissa.

Miltä Pirkanmaa kuulostaa, kuuntele!

Teksti: Outi Kautonen

Lastenkulttuurikeskus Rulla

Blogin aiemmat äänimaisemajutut

Kuva: Arvonnan onnetar Sohvi Sirkesalo nostaa hatusta voittajien nimet. Projektin koordinaattori Outi Kautonen odottaa jännityksellä kenelle äänimaisemapalkinnot päätyvät.

0 comments: