torstai 27. elokuuta 2009

Timo Wrightin valokuvanäyttely Rajatilassa


Wilma Hurskainen – Ei nimeä
Timo Wright - Muistomme ovat huominen
29.8. – 20.9.2009

Galleria Rajatila

Hämeenpuisto 10

Avoinna ti-pe 13-18, la-su 12-16

Avajaiset pe 28.8.2009 klo 18-20
Taiteilijat ovat paikalla avajaisissa. Tervetuloa!

Timo Wright valmistui TAMKin viestinnän koulutusohjelmasta vuonna 2000. Nykyään Timo toimii valokuvaajana ja elokuvaohjaajana Berliinissä ja Helsingissä. Perjantaina hän on takaisin Tampereella avaamassa näyttelyään Galleria Rajatilassa yhdessä kolleegansa Wilma Hurskaisen kanssa.

Timo Wright: Muistomme ovat huominen

Muistomme ovat huominen on tietokonepohjainen valokuvanäyttely sekä installaatio muistoista ja muistojen häilyvyydestä, hauraudesta. Olemme ruvenneet säilömään muistojamme: tekstiviestejämme, valokuviamme, sähköpostejamme, blogejamme, sähköisesti. Digitaalinen tieto on ikuista, mutta todellisuudessa sen ylläpitäminen ja säilyttäminen on vaikeaa.

Tiedostomuodot muuttuvat, kovalevyt hajoavat, ohjelmat vanhenevat.

On oletettavaa, että valtava osa arkipäivän muistoistamme tulee tuhoutumaan korvaamattomalla tavalla.

Me digitaalisten muistojen tuottajat otamme riskin muistojemme säilyvyydestä. Muistomme ovat huominen käsittelee konkreettisella ja kriittisellä tavalla tätä riskiä.

Tietokoneohjelman on suunnitellut Universitet der Kunst/Berlin:in opiskelija Andreas Schmelas. Valokuvat ja konsepti tulevat valokuvaaja Timo Wrightilta.

Wilma Hurskainen:

Valokuva- ja tekstikonaisuuteni Ei nimeä käsittelee ajan kulumista ja muistoa. Ei nimeä on sarja risteäviä ja osittain päällekkäisiä tarinoita valokuvien ja tekstien kertomina. Kaksi aikatasoa, lapsuus ja aikuisuus, asettuvat valokuvissa limittäin.

Sarjan lähtökohta on hämmennys, jonka valtaan olen lapsuudenkuvieni kanssa työskennellessäni joutunut. Olen turvautunut valokuvaan siinä toivossa, että se auttaisi minua muistamaan ja pitämään järjestyksessä henkilökohtaisen historiani – vain todetakseni jossain vaiheessa että vilpitön luottamukseni valokuvaan on saanut minut muistamaan asioita väärin tai unohtamaan.

Galleria Rajatila
Timo Wright
Wilma Hurskainen

0 comments: