maanantai 17. elokuuta 2009

The Swan Lake Awardin deadline 30.8.


Swan Lake: Moving Image & Music Award (SL:MIMA) kutsuu nuoria lahjakkaita elokuvan tekijöitä osallistumaan yhteen kilpailun kolmesta sarjasta: Tietokone-animaatio, digitaalinen elokuva ja vuorovaikutteinen elokuva.

Osanottajat lataavat musiikkikappaleen jonka on säveltänyt kilpailua tukeva pianisti, ja visualisoivat sen animoidulla tai elokuvatulla tarinalla.

Kilpailutyöt arvioi tuomaristo johon kuuluu kansainvälinen joukko animaation ja elokuvan asiantuntijoita. Parhaat työt palkitaan gaalassa, joka järjestetään 20.10.2009 Mittweidassa, Saksassa.

TTVO on SL:MIMA verkoston jäsen, muita jäsenkorkeakouluja löytyy Slovakiasta, Britanniasta, Unkarista ja Etelä-Afrikasta. SL:MIMAa tukevassa asiantuntijaryhmässä on edustajia seuraavista maista: Slovakia, USA, Britannia, Unkari, Puola, Saksa ja Suomi. Yksi asiantuntijoista on TTVOn opettajakuntaan kuuluva Pertti Näränen.

TTVO menestynyt loistavasti

TAMKin kuvataiteen ja viestinnän opiskelijat ovat tuoneet Swan Lake Award palkintoja kotiin viime vuosina roppakaupalla. Vuonna 2006 Risto-Pekka Blom voitti Digital Film -kilpailusarjan elokuvallaan "Storm", joka oli tehty Rebecca Kragnesin musiikkiin. Teemu Kutvonen voitti toisen palkinnon animaatiolla "One Donation, Three Lives" joka perustui Guardnerin musiikkiin. Kuvataiteilija Helinä Hukkataival täydensi tamkilaismenestystä voittajaehdokkudella Digital Film sarjassa kilpailutyöllään "Silva", jonka taustalla oli Rauschfaktorin musiikki.

Vuonna 2007 vaha-animaatio "Vahveraasio" sai toisen palkinnon animaatiosarjassa ja elokuva "Ystävyys" tuli kolmanneksi digitaalisen elokuvan sarjassa.

Vahveraasion työryhmässä olivat Juho Kepanen, Tuomas Kauppinen, Nina Riutta ja Johanna Havimäki. Elokuvan musiikin oli tehnyt Jo Blankenburg. Ystävyys oli Raman Hussainin työ Rob Coslown musiikkiin.

Viime vuonna Vesa Jokinen ja Hanne Zenjuga voittivat toisen palkinnon animaatiollaan "It Dwells in the Depths" Kathryn Toyaman sävellykseen.

Interaktiivinen elokuva tuli Swan Laken kilpailusarjaksi interaktiivisen elokuvan mestarin, Chris Halesin aloitteesta. Chris Hales opettaa interaktiivista elokuvaa myös TTVO:lla. TTVO:n opiskelijoiden tekemiä interaktiivisia elokuvia on seuraavan kerran mahdollisuus nähdä Tampere Art Factory (TAF) festivaalilla toukokuussa.

Swan Lake Award
Lisää Swan Lake Awardista tässä blogissa
Katso ja kuuntele animaatio "It Dwells in the Depths"

Kuva: Vesa Jokisen ja Hanne Zenjugan animaatio "It Dwells in the Depths" voitti viime vuonna hopeaa.

0 comments: