maanantai 23. helmikuuta 2009

Media Programme: 182 ensisijaista hakijaa


Yhteishaku ammattikorkeakoulujen vieraskielisiin koulutusohjelmiin on päättynyt. Ensimmäistä kertaa mukana ollut TAMKin Degree Programme in Media sai 182 ensisijaista hakemusta, joista 102 Suomen ulkopuolelta. Media Programmen hakijoiden määrä oli yhteensä 585.

Media Programmeen valitaan 20 uutta opiskelijaa niiden 86 hakijan joukosta, jotka palauttivat ennakkotehtävät määräaikaan mennessä. Ennakkotehtävät tarkastetaan, ja hyväksytysti ennakkotehtävät suorittaneet kutsutaan valintakokeisiin 20.4.

TAMKin viestinnän koulutusohjelmaan ei enää oteta uusia opiskelijoita. Visuaalista suunnittelua ja vuorovaikutteisuuden suunnittelua uudet opiskelijat opiskelevat Media Programmessa, elokuva- ja televisiotuotantoa elokuvan ja television koulutusohjelmassa. Siihen, ja kuvataiteen koulutusohjelmaan haetaan suomenkielisessä nuorten yhteishaussa 23.3.-9.4. Hakuopas ja ennakkotehtävät löytyvät jo koulutusohjelmien sivuilta.

Media Programmen muita aikaisempi hakuaika on herättänyt arvostelua. Asialle emme TTVOssa kuitenkaan voi mitään: valtakunnallinen nuorten vieraskielisten koulutusohjelmien yhteishaku oli 12.1.-13.2, nuorten suomenkielisten ohjelmien yhteishaku 23.3.-9.4. ja aikuiskoulutuksen sekä ylempään amk-tutkintoon johtavan koulutuksen yhteishaku on 14.4.-30.4. Media Programmeen on seuraava haku ensi vuoden alussa, tammikuun puolivälistä helmikuun puoliväliin.

Degraa Programme in Media
Elokuvan ja television koulutusohjelma (hakuopas ja ennakkotehtävät)
Kuvataiteen koulutusohjelma (hakuopas ja ennakkotehtävät)

Kuva: Yli puolet Media Programmen hakijoista tuli ulkomailta. Profiili on samankaltainen kuin kuvassa oleva kaavio englanninkielisen blogimme lukijoiden jakaantumisesta eri maiden kesken.
TAMK School of Art and Media Blog

0 comments: