maanantai 1. syyskuuta 2008

TTVO vahvasti mukana Oriveden Reikäreuna-elokuvafestivaalilla


Yksi Suomen takuulla sympaattisimmista elokuvafestivaaleista on Taideyhdistys Roihun jo neljättä kertaa järjestämä Reikäreuna 24-28.9.

Järjestäjät luonnehtivat tapahtumaa aidoksi pikkufestivaaliksi, jossa on rehellisesti täydellinen tunnelma ja röyhkeän hyvä ohjelma.

Paikalle on helppo kulkea Tampereelta ja kauempaakin, sillä festivaalipaikat sijaitsevat kaikki Oriveden rautatieaseman tuntumassa. Festivaalilla voi yöpyä huokeasti, ja viimeisen junan lähdettyä järjestetään bussikuljetus Tampereelle.

Festivaalitapahtumat ovat elokuvateatteri Taistossa, Festivaalipub Saviassa ja Ensin talossa. Kaikki yksityiskohdat selviävät tapahtuman ensiluokkaisilta veppisivuilta.

TTVO on näkyvästi esillä festivaalilla. Lyhytelokuvakilpailun esiraadin tarkan seulan on läpäissyt peräti yhdeksän viestinnän koulutusohjelmassa ja yksi kuvataiteen koulutusohjelmassa tehty elokuva.

Festivaalilla nähdään viestinnän Sirkka, 4 min. ohj. Juha Kuoppala: Räpylät, 5 min. ohj. Jussi Autio; Pakoon, 3 min. ohj. Helena Yli-Kyyny; Monophopic, 15 min. ohj. J-P Yläkangas; Kotista, 4 min. ohj. Anna-Kaisa Haapala; Vanhanaikainen, 4 min. ohj. Arttu Salmi; Staalot, 7 min. ohj. Ville Ojanperä; Jos kaadun, 13 min. ohj. Hannaleena Hauru ja Ei vettä, rantaa rakkaampaa, 14 min. ohj. Ilkka Rautio sekä kuvataiteen Työ tekijäänsä kiittää, 13 min. ohj. Henna Inkinen.

Festivaalilla nähdään myös kuvataiteen koulutusohjelmasta jo valmistuneen Sami Sanpäkkilän elokuvia vuosilta 1996 - 2006, Tampereen lyhytelokuvajuhlien parhaita vuosien varrelta ja Münchenin elokuvakorkeakoulun elokuvia.

Festivaalilla on elokuvien lisäksi paljon muuta ohjelmaa. Lauantai-iltana Pub Saviassa esiintyy mm. Palava maa, jossa musisoivat viestinnän ääniopiskelijat vuosimallia 06 Ilkka Lahti ja Veikko Korhonen.

Reikäreunan tuotantotiimissäkin on vahva TTVO:n edustus, toinen tuottaja Ilona Tolmunen aloitti mediatuotannon opinnot tänä syksynä, markkinoinnista vastaava Kaisa Tomperi opiskelee kolmatta vuotta leikkausta, ja visuaalisesta ilmeestä vastaava Tuomas Korolainen kolmatta vuotta visuaalista suunnittelua.

Reikäreuna festivaali
Taideyhdistys Roihu

Lisätietoja kilpailuun valituista elokuvista:
Sirkka, Räpylät, Pakoon, Kotista, Vanhanaikainen ja Monofobia
Ei vettä, rantaa rakkaampaa
Staalot
Jos kaadun

Kuva elokuvasta Jos kaadun. Kuvaaja: Miina Alajärvi

0 comments: