sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Nuoret digimediatalentit syynissä Salzburgissa


EUROPRIX Multimedia Awards on alle 30-vuotiaille digitaalisia sisältöjä luoville nuorille suunnattu kilpailu, jossa on yhdeksän kilpailusarjaa. Kilpailu on järjestetty vuodesta 1998 alkaen, ja siihen osallistuu 34 maan edustajia.

Kilpailun jury, johon tänä vuonna kuuluu 13 jäsentä, kokoontuu parastaikaa International Centre of New Median päämajassa Itävallan Salzburgissa. Neljän päivän aikana seulotaan 338 kilpailuun lähetetystä työstä voittajaehdokkaat, kunkin sarjan voittaja ja koko kilpailun voittaja. Työ on rankka, ja tällä kertaa kirjaimellisesti hikinen, lämpötila auringonpaahteisessa Salzburgissa on ollut +31. (Mutta onneksi sunnuntai-iltana pääsee vilvoittelemaan Tampereelle.)

TTVO on osallistunut aktiivisesti EUROPRIX verkoston toimintaan. TAMK on ainoa korkeakoulu, jolla on ollut yhtäjaksoinen edustus EUROPRIX tuomaristossa vuodesta 1999 lähtien. Yhteistyötä on erityisen paljon tehty vuosittain MindTrekin ympärillä, jo vuonna 1999 Tampereella järjestetyn EUROPRIX gaalan ja muiden tapahtumien yhteydessä.

Voittajaehdokkaiksi valittujen töiden tekijätiimit kutsutaan Top Talent Festivaaliin, joka tällä kertaa järjestetään Grazissa 27-29.11. Festivaalin huipentaa palkintogaala. Festivaalin rinnalla järjestetään myös digitaalisen median opettajien perinteinen Academic Network Conference.

EUROPRIX

Kuva: Tuomariston työ ei ole vain kilpailutöiden katsomista, saman verran aikaa kuluu keskusteluihin ja äänestyksiin. Kuvassa Mirjana Peitler-Selakov (Itävalta), Kaan Oglakci (Englanti), Anya Shapira (Hollanti) ja Sanneke Prins (Hollanti) pohtimassa mitkä työt asetetaan voittajaehdokkaiksi Online/Broadband kilpailusarjassa.

0 comments: